Rugpizza med oksekød og frisk mozzarella
Pizza er et sikkert hit, især når den er hjemmebagt. Prøv denne lækre variant med oksekød og frisk mozzarella.
2-4 grundpizzaer
Ingredienser
- Dej:
- 15 g gær
- 3¼ dl vand
- 300 g pizzamel
- 200 g rugmel
- 1 tsk. salt
- Tomatsauce:
- 1 ds. flåede, hakkede tomater
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. oregano
- ¾ tsk. salt
- Peber
- Desuden:
- 225 g revet frisk mozzarellaost
- 2 oksebøffer af filet
- salt, peber
- 2 tsk. frisk timian
- 1 spsk. olie
- Pynt:
- rucolasalat
- Purløgsolie:
- 4 spsk. ekstra jomfru olivenolie
- 3 spsk. klippet purløg
- ½ tsk. salt
- 2 spsk. panderistede pinjekerner
- Tilbehør:
- tomatsalat
- . Udrør gæren i lunkent vand. Rør salt i. Tilsæt hvedemel og rugmel. Ælt dejen godt, til den er elastisk og smidig (5-10 min.). Lad dejen hæve et ikke for varmt sted ca. 3 timer. Eller stil den tildækket i køleskabet 8-10 timer. Tag i så fald dejen ud 20 min. Før, du skal udrulle den.
- Kog tomater og de øvrige ingredienserne til tomatsaucen sammen. Rør i gryden jævnligt. Det tager ca. 15-20 min. Saucen skal være tyktflydende.
- Lav 2- 4 kugler af dejen, og læg dem på et meldrysset bord. Tryk dejen flad til en cirkel med hænderne. Rul dejen ud, så den er ca. ½ cm tyk. Læg dejen over på bagepapir. Kom tomatsaucen på pizzaen. Fordel revet ost over.
- Bag pizzaerne ved 225 gr. på midterste ovnribbe ca. 20 min.
- Krydr kødet med salt, peber og timian. Varm olien op på en pande og brun bøfferne på begge sider. Steg dem herefter ca. 3 min. på hver side. Skær dem i tynde skiver. Fordel kødet over pizzaerne. Skyl og afdryp rucolaen, og drys den over pizzaerne.
- Pisk ingredienserne til purløgsolien sammen, og server den til pizzaerne.