Rugpizza med oksekød og frisk mozzarella

Rugpizza med oksekød og frisk mozzarella

Pizza er et sikkert hit, især når den er hjemmebagt. Prøv denne lækre variant med oksekød og frisk mozzarella.

2-4 grundpizzaer

Ingredienser

  • Dej:
  • 15 g gær
  • 3¼ dl vand
  • 300 g pizzamel
  • 200 g rugmel
  • 1 tsk. salt
  • Tomatsauce:
  • 1 ds. flåede, hakkede tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. oregano
  • ¾ tsk. salt
  • Peber
  • Desuden:
  • 225 g revet frisk mozzarellaost
  • 2 oksebøffer af filet
  • salt, peber
  • 2 tsk. frisk timian
  • 1 spsk. olie
  • Pynt:
  • rucolasalat
  • Purløgsolie:
  • 4 spsk. ekstra jomfru olivenolie
  • 3 spsk. klippet purløg
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. panderistede pinjekerner
  • Tilbehør:
  • tomatsalat

  1. . Udrør gæren i lunkent vand. Rør salt i. Tilsæt hvedemel og rugmel. Ælt dejen godt, til den er elastisk og smidig (5-10 min.). Lad dejen hæve et ikke for varmt sted ca. 3 timer. Eller stil den tildækket i køleskabet 8-10 timer. Tag i så fald dejen ud 20 min. Før, du skal udrulle den.
  2. Kog tomater og de øvrige ingredienserne til tomatsaucen sammen. Rør i gryden jævnligt. Det tager ca. 15-20 min. Saucen skal være tyktflydende.
  3. Lav 2- 4 kugler af dejen, og læg dem på et meldrysset bord. Tryk dejen flad til en cirkel med hænderne. Rul dejen ud, så den er ca. ½ cm tyk. Læg dejen over på bagepapir. Kom tomatsaucen på pizzaen. Fordel revet ost over.
  4. Bag pizzaerne ved 225 gr. på midterste ovnribbe ca. 20 min.
  5. Krydr kødet med salt, peber og timian. Varm olien op på en pande og brun bøfferne på begge sider. Steg dem herefter ca. 3 min. på hver side. Skær dem i tynde skiver. Fordel kødet over pizzaerne. Skyl og afdryp rucolaen, og drys den over pizzaerne.
  6. Pisk ingredienserne til purløgsolien sammen, og server den til pizzaerne.