Rugsalat med chorizo

Rugsalat med chorizo

Det her er en salat, som, jeg synes, er den skønneste morgenmad. Men der er selvfølgelig heller ikke noget galt i at spise den til frokost eller som nem aftensmad

2

Ingredienser

  • Morgenmad (der batter) til 2
  • 1 dl perlerug
  • 3 fed hvidløg
  • lidt olivenolie
  • 200 g blød chorizo
  • 1 rødløg
  • 1 citron, saft heraf
  • 1 tsk sukker
  • 1 bundt bredbladet persille (2-3 håndfulde)
  • 2 æg
  • lidt olivenolie

Sådan gør du:

  1. Kog rugen mør i usaltet vand. Hæld overskydende vand fra, og lad den dryppe godt af i en si.
  2. Snit imens hvidløget i tynde skiver, og skær chorizoen i skiver eller tern, og rist den på den varme pande. Du behøver ikke fedtstof, da pølsen indeholder fedt, du gerne vil smelte fra.
  3. Tilsæt hvidløget efter et par minutter. Steg pølsen sprød. Snit imens løget i tynde både, og rør saft af 1 citron med sukker. Vend løgene med citronsaft, og lad dem trække i 5-10 min.
  4. Steg to spejlæg i lidt olie på en varm pande. Tag dem af. Vend løg (og det citronsaft der er) med perlebyg, chorizo og persille, og anret med spejlæg på toppen. Servér straks. 

Tip:

Du kan sagtens lave salaten med en anden pølse. Men vælg gerne en, der har lidt styrke, eller prøv med en salsiccia (italiensk medister).