Rugsalat med chorizo
Det her er en salat, som, jeg synes, er den skønneste morgenmad. Men der er selvfølgelig heller ikke noget galt i at spise den til frokost eller som nem aftensmad
2
Ingredienser
- Morgenmad (der batter) til 2
- 1 dl perlerug
- 3 fed hvidløg
- lidt olivenolie
- 200 g blød chorizo
- 1 rødløg
- 1 citron, saft heraf
- 1 tsk sukker
- 1 bundt bredbladet persille (2-3 håndfulde)
- 2 æg
- lidt olivenolie
Sådan gør du:
- Kog rugen mør i usaltet vand. Hæld overskydende vand fra, og lad den dryppe godt af i en si.
- Snit imens hvidløget i tynde skiver, og skær chorizoen i skiver eller tern, og rist den på den varme pande. Du behøver ikke fedtstof, da pølsen indeholder fedt, du gerne vil smelte fra.
- Tilsæt hvidløget efter et par minutter. Steg pølsen sprød. Snit imens løget i tynde både, og rør saft af 1 citron med sukker. Vend løgene med citronsaft, og lad dem trække i 5-10 min.
- Steg to spejlæg i lidt olie på en varm pande. Tag dem af. Vend løg (og det citronsaft der er) med perlebyg, chorizo og persille, og anret med spejlæg på toppen. Servér straks.