Runde mandelkager

Runde mandelkager

Disse kransekagekugler spises i det smukke Baskerland til en god kop kaffe. Deres runde form og gule midte skal forestille æggeblommer.

20 stk.

Ingredienser

  • 200 g marcipan
  • 2 æggeblommer
  • 2-3 spsk. flormelis
  • 50 g smuttede mandler
  • Pynt:
  • 1 dl flormelis

  1. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet. Pisk æggeblommerne med flormelis, og rør det i marcipanen. Rist mandlerne på en pande over svag til jævn varme, til de er gyldne, og hak dem fint (gerne i minihakker). Kom de hakkede mandler i marcipanmassen, og rør dejen sammen.
  2. Form valnøddestore kugler, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Bag kagerne ved 180 gr. i ca. 8 min. rul dem i flormelis, når de er afkølede.