Rundt madbrød

Rundt madbrød

Ingredienser

  • Fryseegnet
  • 60 g / 2 dl havregryn
  • 25 g gær
  • ½ tsk. salt
  • 425-475 g hvid hvedemel
  • 1 spsk sesamfrø
  • 5 dl vand

  1. Overhæld 60 g havregryn (ca. 2 dl) med 2 dl kogende vand. Lad det afkøle.
  2. Rør 25 g gær ud i 3 dl lunkent vand. Tilsæt havregrød, 1/2 tsk salt og 125 g hvid hvedemel (ca. 2 dl).
  3. Bland 300-350 g hvedemel (5-6 dl) i lidt efter lidt, til dejen har en passende konsistens. Ælt dejen godt.
  4. Stil den tildækket til hævning 45 min.
  5. Form dejen til et rundt brød på bageplade. Lad brødet efterhæve ca. 20 min.
  6. Pensl med vand og drys med 1 spsk sesamfrø (ca. 10 g).
  7. Bag brødet på nederste rille ved 200 grader ca. 30 min. Lad brødet afkøle på en bagerist.
  8. Brødet er fryse-egnet.