Rundt madbrød
Ingredienser
- Fryseegnet
- 60 g / 2 dl havregryn
- 25 g gær
- ½ tsk. salt
- 425-475 g hvid hvedemel
- 1 spsk sesamfrø
- 5 dl vand
- Overhæld 60 g havregryn (ca. 2 dl) med 2 dl kogende vand. Lad det afkøle.
- Rør 25 g gær ud i 3 dl lunkent vand. Tilsæt havregrød, 1/2 tsk salt og 125 g hvid hvedemel (ca. 2 dl).
- Bland 300-350 g hvedemel (5-6 dl) i lidt efter lidt, til dejen har en passende konsistens. Ælt dejen godt.
- Stil den tildækket til hævning 45 min.
- Form dejen til et rundt brød på bageplade. Lad brødet efterhæve ca. 20 min.
- Pensl med vand og drys med 1 spsk sesamfrø (ca. 10 g).
- Bag brødet på nederste rille ved 200 grader ca. 30 min. Lad brødet afkøle på en bagerist.
- Brødet er fryse-egnet.