cæsarsalat bedste opskrift

Cæsarsalat med kylling og rugbrødschips

Den populære café-klassiker med et twist. Lav en cæsar salat med kylling, sprøde stykker rugbrød og en nem og super lækker hjemmelavet dressing.

4

Total:40 minutter

Ingredienser

Salat:

  • 400 g kyllingebryst med skind
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 stort hoved romainesalat
  • 50 g høvlet parmesan
  • 1 lille bundt bredbladet persille
  • 100 g rugbrødschips

Dressing:

  • 1 dl god mayonnaise
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 2 tsk. Worcestershire sauce
  • 1 dl fløde

Sådan laver du cæsarsalat:

  1. Salat: Tænd ovnen på 200 gr. Læg kyllingebryster i en lille bradepande. Dryp dem med olivenolie, og krydr med salt og peber. Steg kyllingebrysterne på midterste ovnribbe i 25-30 min.
  2. Bræk enderne af aspargesene, og skyl dem. Skær dem i mindre stykker. Damp aspargesene i spilkogende vand i 3 min. Hæld vandet fra, og afkøl dem under koldt vand.
  3. Del salaten i blade, skyl den, og dup den tør i et rent viskestykke. Snit salaten i mindre stykker. Kom den snittede salat i en salatskål.
  4. Skær kyllingebrysterne i store tern, og fordel kyllingen over salaten.
  5. Fordel de dampede asparges over salaten.
  6. Drys med høvlet parmesan.
  7. Skyl persillen, og nip bladene fra stilkene. Kom persillebladene over salaten.
  8. Knus rugbrødschips over salaten.
  9. Dressing: Rør mayonnaise sammen med sennep og Worcestershire sauce. Rør fløden i, og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten.