grønsagstærte

Rustik grønsagstærte

Grov og sprød tærte bagt direkte på pladen med masser af sunde grønsager og friske krydderurter.

4

Ingredienser

  • DEJ:
  • 150 g hvedemel
  • 50 g fuldkornsmel
  • ½ tsk salt
  • 80 g smør
  • 100 g hytteost
  • FYLD:
  • 2 løg i kvarter
  • 1 courgette i stave
  • 1 aubergine i grove tern
  • 1-2 flækkede, udkernede peberfrugter i grove stykker
  • 4 blommetomater i halve
  • 1 spsk olivenolie
  • salt, peber
  • merian, timian, rosmarin eller basilikum

Sådan gør du:

  1. Kom mel og salt i en skål, hak smørret ud heri, tilsæt hytteost, ælt dejen sammen og læg den koldt en halv times tid. Sæt ovnen på 225°, bland alle grønsager i en stor bradepande eller på en plade med bagepapir med olie, salt, peber og krydderurter og bag dem møre ca. 20 min. Afkøl grønsagsfyldet.
  2. Rul dejen ud på et stykke bagepapir i en diameter på 30 cm. Læg fyldet på dejen, men lad en kant på ca. 6 cm være fri – hele vejen rundt. Fold kanten af dejen ind over fyldet og bag tærten gylden og sprød ved 225°, 30-40 min.
  3. Energi pr. person: 460 kcal, fedt 42%, protein 11%, kulhydrat 47%