Sådan laver du bbq-ribs

Sådan laver du bbq-ribs

Glem alt om færdigblandinger, og lav dine bbq-ribs selv. Det smager fantastisk og er overraskende let. Servér evt. med coleslaw.

4

Ingredienser

  • 1 dl muscovadosukker
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1 spsk hvidløgssalt
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk cayennepeber
  • 2 tsk groft salt
  • Endvidere
  • 1½ kg svineribben
  • evt. røg-chunks eller røgbriketter
  • BBQ-sauce
  • 150 g tomatketchup, gerne Heinz
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk finthakkede løg
  • ½ dl æbleeddike
  • 2 spsk chipotle fra dåse
  • (eller anden chilipasta)
  • ½ dl muscovadosukker
  • ½ dl honning
  • 10 dråber tabasco
  • salt

Sådan laver du bbq-ribs

  1. Bland muscovadosukker, spidskommen, hvidløgssalt, koriander, cayennepeber og salt i en stor frysepose. Fjern den tynde hinde, der sidder bag på ribbenene. Den er lige til at trække af, nærmest som et stykke plastik.
  2. Kom benene i posen, og gnid dem grundigt ind. Lad benene trække i mindst 5 timer, gerne op til 1 døgn, i køleskab. Tag benene ud, og læg dem på en rist over kullene ved indirekte varme. Steg dem i 4–5 timer, eller til de er helt møre – vend dem undervejs. Du kan med fordel komme lidt røgbriketter på i starten af stegetiden. 
  3. Kom ketchup, hvidløg, løg, eddike, chipotle, muscovadosukker og honning i en kasserolle, og lad det koge op. Smag til med tabasco og salt, og køl saucen af. Pensl benene med BBQ-sauce de sidste 3–5 minutter af tilberedningstiden. Servér ekstra BBQ-sauce til og masser af servietter.