Sådan laver du sandkage med appelsin og hvid chokolade
Ingredienser
- 1 kage giver ca. 10 skiver
- 175 g blødt smør + ekstra til formen
- 200 g rørsukker
- 3 æg, str. L eller 4 æg, str. S/M
- 250 g hvedemel + lidt til formen
- ¼ tsk fint salt
- 1 strøget tsk natron
- 1 usprøjtet appelsin, reven skal herfra
- ½ dl kærnemælk, erstat evt. med ½ dl frisk appelsinsaft
- 150 g grofthakket hvid chokolade/ chokoladeknapper
Sådan laver du sandkage med appelsin og hvid chokolade
- Smør en aflang sandkage- ellerbrødform på ca. 10x22 cm grundigt med smør eller andet fedtstof, og drys efter med ca. 1 tsk mel. Alternativt kan en lille springform bruges, men vær opmærksom på, at bagetiden kan variere − jo tyndere kage, jo kortere bagetid.
- Pisk smør og sukker i 3-4 min,til massen er cremet og luftig. Tilsæt æggene et ad gangen, pisk grundigt imellem hvert æg.
- Bland mel, salt og natron, og sidet i smørblandingen. Tilsæt appelsinskal og kærnemælk og hvid chokolade, og pisk ved lav hastighed, til dejen er akkurat blandet. Hæld dejen i formen, og glat overfladen let ud.
- Bag kagen ved 180 grader i 30-40 min, alt efter form. Tjek med en kødnål eller lignende, at kagen er gennembagt.
- TIP! Kagen holder sig fint fugtig i op til 3 dage, hvis den er godt pakket ind. Opbevar ikke på køl, da det tørrer den ud.