Saftig appelsinkage med marcipan

Saftig appelsinkage med marcipan

Appelsin og chokolade klæder altid hinanden. Og det bliver kun bedre af, at der er revet marcipan i dejen.

1 kage - ca. 16 skiver

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Koge/bagetid: 1 time
  • Fryse-egnet
  • 2 økologiske appelsiner
  • 150 g revet marcipan
  • 150 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 3 æg str. L
  • 225 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • Chokoladeglasur:
  • 1 dl piskefløde
  • 100 g mørk chokolade (hakket)
  • 10 g smør
  • Pynt: friske jordbær

  1. Læg appelsinerne i en gryde med koldt vand og giv dem et opkog. Skru ned og lad dem simre i 10 min. Tag dem op og lad dem afkøle.
  2. Skær appelsinerne i kvarter og kør dem til mos i en foodprocessor. Tilsæt marcipan, smør, sukker, æg og mel, blandet med bagepulver.
  3. Fyld dejen i en smurt firkantet form (22-24 cm) og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 50 min. Lad den stå i formen 10 min., før den vendes ud på en rist.
  4. Giv fløden et opkog og hæld den over den hakkede chokolade. Rør, til det er jævnt og blankt og rør smørret i. Bred chokoladeglasuren ud over kagen og stil den køligt i mindst 1 time.
  5. Pynt kagen med friske, halve jordbær før servering.