Saftige gulerodsmuffins
Svampede, saftige og dejligt krydrede gulerodsmuffins med romfulde rosiner og store stykker mørk chokolade. Oven på kagerne er fin, syrligsød ostefrosting med skyr og strejf af citron og vanilje.
Ingredienser
- ca. 10 muffins
- Gulerodsmuffins:
- 150 g sukker
- 3 æg
- 100 g olivenolie, ca. 1 dl200 g gulerødder
- 250 g mandelmel
- 2 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt nelliker
- 1 knivspids salt
- 50 g rosiner
- 50 ml god mørk rom
- 100 g mørk chokolade
- Ostefrosting:
- 200 g flødeost
- 60 g skyr
- 3-4 spsk flormelis
- ½ vaniljestang, korn herfra
- lidt citronsaft
-
Sådan laver du gulerodsmuffins:
- Gulerodsmuffins: Pisk sukker, æg og olie sammen i en skål. Skræl gulerødderne, riv dem fint, og vrid væden fra. Rør gulerødder, mandelmel og krydderier i dejen. Bring rosiner og rom i kog i en lille gryde, skru så ned, og lad det simre et par minutter. Hak chokoladen groft, og vend til slut rosiner og chokoladestykker i. Kom dejen i muffinsforme, og bag kagerne ved 175 grader i ca. 30 min. Lad dem køle helt af.
- Ostefrosting: Rør alle ingredienser sammen i en skål, og smag eventuelt til med mere vanilje eller citron. Kom frostingen i en sprøjtepose med lille stjernetylle, og pynt de afkølede kager med den.