Gulerodsboller

Saftige og lækre gulerodsbrud

Det her er en grovere udgave af bagerens klassiske gulerodsbrud. Bollerne er stadig saftige og meget lækre.

Ingredienser

  • Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid
  • (14 stk.)
  • 5 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 dl koldpresset rapsolie
  • 1 spsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 300 g groft speltmel
  • 500 g hvedemel
  • Efter hævning:
  • 2 æg
  • 200 g revne gulerødder
  • 100 g solsikkefrø
  • 1 æg til pensling

Sådan bager du gulerodsbrud

  1. Kom vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie, salt, sukker og speltmel.
  2. Ælt dernæst hvedemel i dejen. Ælt, til dejen er glat og smidig.
  3. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  4. Ælt dejen igennem på et meldrysset bord. Læg dejen tilbage i skålen.
  5. Tilsæt æg, revne gulerødder og solsikkefrø. Ælt dejen godt. Dejen skal nu være godt fedtet og klistret.
  6. Fordel dejen i klumper – gerne lidt skødesløst på to bageplader med bagepapir.
  7. Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
  8. Tryk forsigtigt dejen lidt flad med hånden.
  9. Pensl med sammenpisket æg, og bag ved 225 grader i ca. 15 min.