Saftige og lækre gulerodsbrud
Det her er en grovere udgave af bagerens klassiske gulerodsbrud. Bollerne er stadig saftige og meget lækre.
Ingredienser
- Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid
- (14 stk.)
- 5 dl vand
- 50 g gær
- 1 dl koldpresset rapsolie
- 1 spsk. salt
- 2 spsk. sukker
- 300 g groft speltmel
- 500 g hvedemel
- Efter hævning:
- 2 æg
- 200 g revne gulerødder
- 100 g solsikkefrø
- 1 æg til pensling
Sådan bager du gulerodsbrud
- Kom vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie, salt, sukker og speltmel.
- Ælt dernæst hvedemel i dejen. Ælt, til dejen er glat og smidig.
- Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
- Ælt dejen igennem på et meldrysset bord. Læg dejen tilbage i skålen.
- Tilsæt æg, revne gulerødder og solsikkefrø. Ælt dejen godt. Dejen skal nu være godt fedtet og klistret.
- Fordel dejen i klumper – gerne lidt skødesløst på to bageplader med bagepapir.
- Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
- Tryk forsigtigt dejen lidt flad med hånden.
- Pensl med sammenpisket æg, og bag ved 225 grader i ca. 15 min.
Skønne hjemmebagte boller
-
Skønne solskinsboller
-
Cremeboller
-
Luftige teboller med rosiner
-
Chokoladeboller - bagt som brydebrød
-
Lækre boller med nutella & lakrids
-
Wienerbrødsboller med blåbær
-
Hjemmebagte krydderboller
-
Fødselsdagsboller - nem opskrift
-
Boller med chokolade - nem opskrift
-
Boller med kardemomme
-
Boller med fyld og glasur
-
Boller med valnødder