salat

Salat af fuldkornspasta med grønt og nødder

En super enkel og fiberrig pastasalat. Tilsæt de friske krydderurter du bedst kan lide og spis med en skrive groft brød til.

4

Ingredienser

  • 300 g fuldkornspasta (f.eks. skruer)
  • 2 spsk pesto + 1 spsk kogevand fra pastaen
  • 200 g grønne bønner (haricots verts)
  • 300 g broccoli i små buketter
  • En god håndfuld mynte
  • Lidt reven skal af ubehandlet citron
  • Salt, friskkværnet peber
  • 50 g valnøddekerner
  • 25 g parmesan
  • 300 g fuldkornsbrød

Sådan gør du:

  1. Kog pastaen al dente – afdryp og bland den med pesto og en anelse af kogevandet.
  2. Blancher bønner og broccoli i kogende letsaltet vand 3-4 minutter. Grønsagerne må gerne være al dente og ha’ bid. Afdryp og vend grønsager og pasta med frisk mynte, citronskal samt salt og friskkværnet peber. Top med valnødder og parmesan og server med godt brød.
  3. Tip! Rist evt. valnødderne for ekstra smag.