Salat af jordskokker & rucola
Jordskokker er noget af det skønneste. Bagte, stegte, friterede, purerede eller som her, rå. Nyd dem i tynde skiver, og husk, at de skal have godt med syre, dels for smagen, og dels så de ikke oxiderer og bliver grimme.
2
Ingredienser
- Tilbehør til 2 personer
- ½ dl citronsaft
- 2 spsk flydende honning
- 3 spsk olivenolie
- 250 g jordskokker
- 1 bananskalotteløg
- 1 æble
- 100 g rucola
- 100 g blød gedeost
- salt og peber
Sådab gør du:
- Rør citronsaft med honning og olivenolie.
- Skrub eller skræl jordskokkerne, og skær dem i tynde skiver.
- Skær løget i tynde skiver, og skær æblet i små tern. Kom det hele i dressingen, efterhånden som det er klart, så det ikke bliver brunt.
- Vend rucolaen med lidt af dressingen, og anret den på et fad toppet med jordskokkerne og resten af dressingen.
- Top med brud af gedeost, krydr med salt og peber, og servér straks.
PRØV OGSÅ: Ristede rosenkål med pocherede æg