Salat af jordskokker & rucola

Salat af jordskokker & rucola

Jordskokker er noget af det skønneste. Bagte, stegte, friterede, purerede eller som her, rå. Nyd dem i tynde skiver, og husk, at de skal have godt med syre, dels for smagen, og dels så de ikke oxiderer og bliver grimme.

2

Ingredienser

  • Tilbehør til 2 personer
  • ½ dl citronsaft
  • 2 spsk flydende honning
  • 3 spsk olivenolie
  • 250 g jordskokker
  • 1 bananskalotteløg
  • 1 æble
  • 100 g rucola
  • 100 g blød gedeost
  • salt og peber

Sådab gør du:

  1. Rør citronsaft med honning og olivenolie.
  2. Skrub eller skræl jordskokkerne, og skær dem i tynde skiver.
  3. Skær løget i tynde skiver, og skær æblet i små tern. Kom det hele i dressingen, efterhånden som det er klart, så det ikke bliver brunt.
  4. Vend rucolaen med lidt af dressingen, og anret den på et fad toppet med jordskokkerne og resten af dressingen.
  5. Top med brud af gedeost, krydr med salt og peber, og servér straks.