Salat med asparges, spidskål, kartofler og røget laks

Salat med asparges, spidskål, kartofler og røget laks

Skøn salat med røget laks, kartofler og asparges - let og sommerlig salat med masser af smag og en lækker dressing med dijonsennep.

4 personer

Ingredienser

  • 250 g grønne asparges
  • 1 lille spidskål
  • 50 g blandede spæde salater
  • ½ agurk
  • 300 g cocktailtomater
  • 600 g kogte og afkølede små nye kartofler
  • 200 g røget laks
  • Dressing:
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. æble- eller hvidvinseddike
  • 1 spsk. finthakkede kapers
  • 1-2 tsk. skalotteløg i meget små tern
  • salt, peber
  • Pynt:
  • Dild

Sådan laver du salat med røget laks, asparges og kartofler

  1. Skær eller bræk den træede ende af aspargesene. Kog dem 2 min. i letsaltet vand. Afdryp og afkøl dem i en sigte.
  2. Snit spidskålen fint. Skyl og afdryp salaten godt. Skær agurken i tern. Skær tomaterne i både. Kom asparges, spidskål, salat, agurk og kartofler og tomater på et fad. Fordel laksestykker over.
  3. Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og dryp den over salaten. Pynt med dild.