Salat med asparges, spidskål, kartofler og røget laks
Skøn salat med røget laks, kartofler og asparges - let og sommerlig salat med masser af smag og en lækker dressing med dijonsennep.
4 personer
Ingredienser
- 250 g grønne asparges
- 1 lille spidskål
- 50 g blandede spæde salater
- ½ agurk
- 300 g cocktailtomater
- 600 g kogte og afkølede små nye kartofler
- 200 g røget laks
- Dressing:
- 1 tsk. dijonsennep
- 3 spsk. olivenolie
- 2 spsk. æble- eller hvidvinseddike
- 1 spsk. finthakkede kapers
- 1-2 tsk. skalotteløg i meget små tern
- salt, peber
- Pynt:
- Dild
Sådan laver du salat med røget laks, asparges og kartofler
- Skær eller bræk den træede ende af aspargesene. Kog dem 2 min. i letsaltet vand. Afdryp og afkøl dem i en sigte.
- Snit spidskålen fint. Skyl og afdryp salaten godt. Skær agurken i tern. Skær tomaterne i både. Kom asparges, spidskål, salat, agurk og kartofler og tomater på et fad. Fordel laksestykker over.
- Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og dryp den over salaten. Pynt med dild.