Salat med brombær og grillede vildtmedaljoner

Salat med brombær og grillede vildtmedaljoner

Weekenden står for døren, så hvorfor ikke forkæle dig selv med en lækker salat med årstidens bær og lækre grillede vildtmedaljoner. Spis lækkert brød til og vi lover du ikke behøver mere..

150 g hel byg

1 salathoved, f.eks. almindelig

hovedsalat, krølsalat, frilliceeller

romainesalat

200 g brombær

50 g valnødder

50 g blåskimmelost, højst

30% fedt

1 dl kaffefløde, 9 %

salt og friskkværnet peber

Grillede vildtmedaljoner

400 g vildtfilet

1 spsk. olivenolie

salt og friskkværnet peber

Tilbehør:

4 skiver fuldkornshvedebrød

 

Kog byggen i rigeligt, letsaltet vand, til den er mør. Dryp den af i en sigte, og køl den af. Skyl og tør salaten, og riv den i store stykker. Drys byggen over salaten, og fordel brombærrene mellem salatbladene. Hak valnødderne groft, og rist dem på en tør pande, til de er gyldenbrune.

Bryd osten i små stykker og blend den med fløde til en tynd dressing. Smag dressingen til med salt og peber, dryp den over salaten, og drys med valnødderne.

Skær vildtfileten i 3 cm tykke skiver, og tryk dem let med hånden, så de får form som medaljoner. Pensl medaljonerne med olie, og læg dem på en meget varm grillrist. Grill kødet i ca. 2 minutter på hver side. Kødet skal være rosastegt, så er det mest saftigt. Krydr medaljonerne med salt og peber, og læg dem ned i salaten. Servér retten med brød. Medaljonerne kan være af alle typer vildt. Vælg det, der er sæson for.

Energi pr. person: 2700 kJ (680 kcal). Kulhydrat 64 g. Fedt 26 g, heraf mættet fedt 8 g.