Salat med gravad laks og rævesauce
For en sikkerheds skyld anbefales det at laksen skal have været frosset i mindst 24 timer, inden du kan spise den rå. Vælg en supergod laks. Frys den, tø den langsomt op, og start derefter på opskriften.
4 personer
Ingredienser
- Af Louisa Lorang
- Gravad laks:
- 600 g laks på skind
- 2 tsk fennikelfrø
- 2 spsk rørsukker
- 2½ spsk groft salt
- 2 spsk rødbede, fintrevet
- ½ dl Pernod, Richard eller anden anislikør
- Rævesauce:
- 1 citron, saften heraf
- 1½ spsk dijonsennep
- 2 spsk muscovadosukker eller brun farin
- ¼ dl olivenolie
- 2 spsk dild, finthakket
- Salat:
- 1 fennikel
- 2-3 rødbeder eller bolsjebeder
- 2 hjertesalater
- citron eller limebåde
Sådan gør du
- Gravad laks:
- Tjek laksen for ben, og fjern dem, hvis du finder nogle. Brug gerne en pincet, det er nemmest. Læg laksen i et fad med skindsiden nedad.
- Rist fennikelfrøene på en tør pande, til de begynder at dufte. Det tager ca. 1-2 minutter.
- Knus fennikelfrøene let i en morter, og bland dem med sukker, salt og revet rødbede.
- Fordel blandingen på laksen, og dryp den med Pernod. Dæk den tæt med film, og sæt den i køleskab i 2 døgn.
- Skær skindet af laksen, og skær den i tynde skiver.
- Rævesauce:
- Rør citronsaft, sennep, sukker og olivenolie sammen. Krydr med fint hakket dild.
- Salat:
- Skær fennikel og rødbeder eller bolsjebeder i tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
- Skær salaten i både.
- Anret salat med fennikel og rødbede. Top med tynde skiver af laks, og dryp med dressing.
- Server med citron eller limebåde.
- TIP: Du kan sagtens lave laksen uden rødbede. Det er bare for farvens skyld. Du kan selvfølgelig også købe en god røget eller gravad laks og lave retten på 2 minutter.