Opskrift på salat med gravad laks og rævesauce

Salat med gravad laks og rævesauce

For en sikkerheds skyld anbefales det at laksen skal have været frosset i mindst 24 timer, inden du kan spise den rå. Vælg en supergod laks. Frys den, tø den langsomt op, og start derefter på opskriften.

4 personer

Ingredienser

  • Af Louisa Lorang
  • Gravad laks:
  • 600 g laks på skind
  • 2 tsk fennikelfrø
  • 2 spsk rørsukker
  • 2½ spsk groft salt
  • 2 spsk rødbede, fintrevet
  • ½ dl Pernod, Richard eller anden anislikør
  • Rævesauce:
  • 1 citron, saften heraf
  • 1½ spsk dijonsennep
  • 2 spsk muscovadosukker eller brun farin
  • ¼ dl olivenolie
  • 2 spsk dild, finthakket
  • Salat:
  • 1 fennikel
  • 2-3 rødbeder eller bolsjebeder
  • 2 hjertesalater
  • citron eller limebåde

Sådan gør du

  1. Gravad laks:
  2. Tjek laksen for ben, og fjern dem, hvis du finder nogle. Brug gerne en pincet, det er nemmest. Læg laksen i et fad med skindsiden nedad.
  3. Rist fennikelfrøene på en tør pande, til de begynder at dufte. Det tager ca. 1-2 minutter.
  4. Knus fennikelfrøene let i en morter, og bland dem med sukker, salt og revet rødbede.
  5. Fordel blandingen på laksen, og dryp den med Pernod. Dæk den tæt med film, og sæt den i køleskab i 2 døgn.
  6. Skær skindet af laksen, og skær den i tynde skiver.
  7. Rævesauce:
  8. Rør citronsaft, ­sennep, sukker og olivenolie sammen. Krydr med fint hakket dild.
  9. Salat:
  10. Skær fennikel og rødbeder eller bolsjebeder i tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
  11. Skær salaten i både.
  12. Anret salat med fennikel og rødbede. Top med tynde skiver af laks, og dryp med dressing.
  13. Server med citron eller limebåde.
  14. TIP: Du kan sagtens lave laksen uden rødbede. Det er bare for farvens skyld. Du kan ­selvfølgelig også købe en god røget eller gravad laks og lave retten på 2 minutter.