salat med tomat & basilikum & grillede grønsager

Salat med grillede grønsager

Basilikums krydrede smag går godt i spænd med velmodne tomater.

4

Ingredienser

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 spsk olivenolie til pensling af grønsager
  • ½-1 iceberg
  • 500 g tomater i mundrette stykker
  • 1 bdt. basilikum
  • 25 g små, sorte oliven
  • 25 g smuldret feta/gedeost
  • 3-4 skiver ristet fuldkornsbrød
  • Dressing:
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk balsamico
  • 1 spsk sennep m. honning
  • salt, peber

  1. Sådan gør du: Skær courgette og aubergine i tynde skiver, pensl dem med olie, og grill dem et par minutter på hver side på en varm grillpande.
  2. Riv icebergsalaten i grove stykker, bland dem med tomater, basilikumblade, grillede grønsager samt oliven og feta. Riv brødet i mindre stykker, og bland det i salaten, eller spis det til. Pisk dressingen sammen, og dryp den over salaten ved serveringen.
  3. Energi pr. person: 370 kcal, fedt 30%, protein 15%, kulhydrat 55%