Salat med marinerede druer og stegt vagtel
Byd efteråret velkommen med denne ret.
7
Ingredienser
- 125 g bacon – gerne et godt stykke som er saltet og tørret
- bladene af 1 lille kvist rosmarin, finthakket
- 6-8 vagtler
- lidt smør til stegning
- salt og peber
- 125 g grønne druer
- ½ rødløg
- 2 spsk balsamico
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk flydende honning
- 1 spsk olivenolie
- 3 spsk finthakket purløg.
- Tilbehør: brød.
Sådan laver du salat med stegt vagtel:
- Skær bacon i små tern og steg det sprødt og gyldent på en pande. Tag det af panden og vend det sammen med finthakket rosmarin. Brun vagtlerne på panden sammen med en lille klat smør. Kom vagtlerne i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber og kom baconblandingen henover vagtlerne. Steg dem i ovnen ca. 20 min til de er gennemstegte. Tjek ved låret om de er færdige, ved forsigtigt at stikke en gaffel ind ved låret. Er saften klar og ikke rød er de færdige.
- Halvér druerne og udsten dem. Snit rødløget i tynde skiver. Skyl og slyng salaten i en salatslynge. Mariner druerne med balsamico, citronsaft, honning og olivenolie. Bland salaten sammen med de marinerede druer, purløg og rødløg.
- Skær lår og bryst af vagtlerne.
- Anret salaten og kom vagtelbryst og lår på tallerkenen og drys med baconstykker fra stegningen. Spis brød til salaten.
- Prøv også: Nem blommetærte