Salat med nye kartofler, parmaskinke og oliven

Salat med nye kartofler, parmaskinke og oliven

En skøn salat med nye kartofler, parmaskinke og oliven. Den er hurtigt lavet, og smager skønt!

4 personer

Ingredienser

  • 750 g små nye kartofler
  • 75 g spæd spinat
  • 150 g cherrytomater
  • ½ agurk
  • 150 g parmaskinke
  • 100 g fetaost
  • 1 dl sorte oliven
  • salt, peber
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 2 spsk. rødløg i små tern
  • salt, peber

Sådan gør du

  1. Rens, og kog kartoflerne (se hvordan her på siden). Afdryp, og afkøl dem.
  2. Skyl spinaten, og afdryp den godt. Vend spinat, halve kartofler, halve cherrytomater og agurk i tern sammen. Pisk dressingen sammen, og vend den i.
  3. Fordel parmaskinke, fetaost i små stykker og oliven over

Sådan koger du nye kartofler

Skrub de nye kartofler med en stiv børste, eller skrab dem med en lille urtekniv. Skyl dem i rent vand. Nye kartofler skal kun koge 10-15 min., til de lige akkurat er møre. Kog dem i letsaltet vand (ca. 2 tsk. salt pr. 1 liter vand). Tilsæt gerne stilke af dild, persille eller løvstikke, det giver dem en ekstra god smag. Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem tørre i gryden.