Salat med ovnbagt torsk
Servér en lækker nytårsforret bestående af torsk som salat. Kan laves i god tid og opbevares i køleskab.
6 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Bagetid: 20 min.
- 500 g torskefilet
- (eller 800 g hel torsk)
- salt og peber
- 2 spsk. olivenolie
- 6 skiver skagenskinke (eller serrano/parma)
- 18 vagtelæg
- (eller 3 alm. æg)
- 100 g rød mangoldsalat (eller små rødbedeblade/babyspinat)
- Dressing:
- 3 spsk. saltede kapers
- 2 spsk. hakket persille (eller kørvel)
- 2 spsk. grov dijonsennep
- 2 spsk. citronsaft
- 1 tsk. farin
- 1 dl jomfruolivenolie
- friskkværnet peber
- Drys torsken med salt og peber på begge sider, og læg den i et fad med bagepapir. Stænk med olie, og sæt fadet i ovnen ved 180 grader i 10-12 min. for filet og 18-20 min. for et stykke hel torsk. Den er færdig, når kødet akkurat kan deles i flotte hvide flager. Fjern skind og ben, hvis du har brugt hel torsk.
- Bred skinkeskiverne ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem sprøde i ovnen ved 180 grader i ca. 10 min. Afkøl.
- Læg vagtelæg i en gryde med kogende vand, og kog i 2½ min. − kog alm. æg i 8 min. Afkøl æggene i koldt vand, og pil dem.
- Skyl og slyng salatbladene. Opbevar i en frysepose i køleskabet.
- Dressing:
- Skyl saltet af kapers-ene, tør dem, og hak dem groft. Rør dem sammen med de øvrige ingredienser til dressingen.
- Anretning:
- Vend salatbladene med lidt af dressingen, og anret dem på 6 tallerkner. Skær vagtelæg i halve og alm. æg i kvarter. Del torsken i portionsstykker eller flager. Læg æg og torsk på salaten, dryp dressingen over, og drys med sprød skinke.