Salat med stegt pighvar, sprød serrano og pærer
Et moderne twist på den klassiske forret med fisk.
6
Ingredienser
- 400-500 g pighvarfilet eller anden fisk, f.eks. helleflynder, slethvar eller rødtunge
- 4-5 skiver serrano- eller parmaskinke
- 2 små pærer
- 1 julesalathoved
- ½ bakke blandet salat med rucola
- 1 skalotteløg snittet i tynde skiver
- 1 lille håndfuld krydderurter, f.eks. kørvel og purløg
- 2-3 spsk citronsaft
- 2½ spsk olivenolie
- salt og peber
- Pynt: lidt ekstra krydderurter.
Sådan gør du:
- Skær fisken i brede strimler.
- Steg serranoskinkeskiverne sprødt på en pande med olivenolie, og knæk efterfølgende den sprøde skinke i mindre stykker. Skær pærerne i kvarter. Fjern og kassér kernehuset, og skær det i skiver.
- Snit julesalaten i små stykker, og bland dem med pærer, salat, skalotteløg, krydderurter, citronsaft, olivenolie, salt og peber.
- Anret salaten på tallerkner eller et fad og kom stegt fisk henover. Drys med sprødstegt serranoskinke og lidt ekstra krydderurter.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
PRØV OGSÅ: Kanapé med ingefærkylling og wasabimayo