Salatsnacks med plantefars

Salatsnacks med plantefars

Prøv denne opskrift på sunde og vegetariske snacks, som består af salatblade, der er toppet med velsmagende plantefars - simpelt og lækkert!

4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. plantefars
  • 1 hakket løg
  • 2 spsk. revet frisk ingefær
  • 2 spsk. olie
  • 2 spsk. limesaft
  • 2 spsk. soja
  • 1 spsk. sukker
  • 2 hjertesalat
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 1 lille bdt. brøndkarse eller frisk koriander

Sådan gør du:

  1. Svits plantefars, hakkede løg og ingefær i olie på en pande ca. 5 min.
  2. Smag til med limesaft, sojasauce og sukker.
  3. Fordel det på skyllede, afdryppede hjertesalatblade.
  4. Kom lidt yoghurt og brøndkarse på toppen.

Hvad er plantefars?

  • Plantefars er en grøn køderstatning, som er god til f.eks. frikadeller og bøffer. 
  • Farsen indeholder grøntsager, samt forarbejdede proteinformer som soja- eller glutenprotein. 
  • For at opnå den kødlignende farve, er farsen farvet med rødbedesaft. 
  • Plantefars er mere klimaneutralt end f.eks. oksekødsfars, da der bliver udledt mindre CO2 ved produktion.