Salattacos med chilisauce
Mexicansk i en sjov og kalorielet udgave.
4
Ingredienser
- 2 små hjertesalater
- 500 g hakket svinekød (ca. 3-6 %)
- evt. olie til stegning
- 2 fed hvidløg
- 1 rødløg
- 2 spsk sojasauce
- 1 spsk riseddike
- 1 spsk sukker
- 2 spsk østerssauce
- 1 rød chili
- 1 bdt. thai-basilikum
- Sådan gør du: Skyl salatbladene, og dyp dem tørre med et rent viskestykke. Læg dem på et stort fad. Steg kødet i olie på en pande. Riv hvidløg, hak rødløget fint, og tilsæt det til kødet sammen med soja, eddike, sukker og østerssauce. Steg det i ca. 10-15 minutter, indtil kødet begynder at karamellisere en smule. Hak chilien fint, og tilsæt det sammen med et ½ bundt hakket basilikum. Smag kødet til, og fordel det på salatbladene. Pynt med den sidste halvdel basilikum inden servering.
- Energi pr. person: 210 kcal, fedt 30%, protein 51%, kulhydrat 19%