Saltbagt fisk med kryddersalt

Saltbagt fisk med kryddersalt

Det krydrede salt giver smag og holdersamtidig på saftighedeni fisken, mens den bager.

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 10 min.
  • Bagetid: 35 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 1 havørred (ca. 1 kg)
  • 1 citron
  • 1 bundt timian
  • 1 bundt oregano
  • 150 g groft salt

  1. Tænd ovnen til 180 grader. Dup fisken tør indvendigt og udvendigtmed køkkenrulle. Skær citronen i skiver og læg dem i ørredens bug.
  2. Hak timian ogoregano og bland med saltet. Læg en tredjedel af saltet i et aflangtovnfast fad. Læg fisken ovenpå og bred resten af saltet over fisken. Bag fisken i 35 min.Fjern saltet fra overfladen.
  3. Servér fisken hel, træk det øverste skind af og pil forsigtigt fiskekødetfra benene. Servér f.eks. med bagt selleri og dilddip, kogte kartoflerog en skål sprødsalat.