Saltbagt selleri med rygeostcreme og ørredrogn

Saltbagt selleri med rygeostcreme og ørredrogn

Selleri er en billig grøntsag, men en himmerigsmundfuld, når du saltbager den.

Ingredienser

  • 1 knoldselleri
  • 3 kg fint salt
  • ca. 2 æggehvider
  • Rygeostcreme:
  • 3 spsk rygeost 10 pct.
  • 3-4 spsk mælk
  • 2-3 spsk cremefraiche
  • salt og peber
  • 1 lille dåse ørredrogn
  • 1 rødløg, finthakket

Sådan gør du

  1. Skrub sellerien fri for snavs og jordrester, og skær de nederste små rødder af, men lad skrællen sidde på. Anbring det med bunden nedad i et ildfast fad med bagepapir i bunden. Bland salt med æggehviderne til en fast masse, som dog er våd nok til at den kan formes. Dæk hele sellerien med saltmassen, så der ingen huller er, og bag sellerien på midterste rille i ovnen i 2 ½ time på 200 grader, til det er mørt. Fjern derefter saltlaget, og skær skrællen af, og skær selleriet i 1 cm tykke skiver, som derefter deles i halve. Pensl skiverne med lidt olie, og grill dem på en meget varm grillpande, til der kommer grillstreger.
  2. Rør rygeostecremen sammen, og servér de lune selleristykker med en skefuld cremefraiche, lidt rogn og en smule hakket rødløg.
  3. TIP
  4. Saltbagning er fantastisk til at få den optimale smag ud af de råvarer, man tilbereder, fordi al smag og saft bliver indeni pga. den hårde saltskal, som sidder udenpå.
  5. SE FLERE opskrifter her