Salte muffins med bacon og fennikel
Bacon i bagværk giver en dejlig røget smag. Prøv bare disse salte muffins med bacon og fennikel, der smager helt fantastisk.
14-16 stk.
Ingredienser
- 1 fennikel, 150 g renset vægt
- 1 løg
- 100 g bacon i små tern
- 1 spsk. olivenolie
- 4 store æg
- 100 g reven mild ost, f.eks. lys dansk cheddar
- 1 dl mælk
- 75 g fuldkornshvedemel
- 150 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 2 tsk. tørret oregano
- evt. ½ tsk. stødt chili eller 1 tsk. tabasco
- 1 tsk. salt
- peber
Sådan gør du:
- Rens fenniklen, og skær den i små tern. Hak løget.
- Svits bacontern i olien, til de begynder at blive gyldne. Kom løg og fennikel på panden, og steg dem med 2-3 min. Vend rundt i det hele tiden.
- Afkøl blandingen, til den er lunken, og kom den op i en skål. Rør et æg i ad gangen. Rør de øvrige ingredienser i.
- Fordel dejen i 14-16 kraftige muffinspapirforme. Bag dem ved 180 gr. ca. 35 min., til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem, eller spis dem lune.