Salviekrydret kalvesteg

Salviekrydret kalvesteg

8 personer

Ingredienser

  • 2 kg kalvefilet, tyndsteg eller
  • roastbeef
  • 3-4 spsk. finthakket frisk salvie
  • 1 spsk. salt
  • ½ tsk. knust peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 dl æblecider, ikke sød
  • kødsnor
  • Sauce:
  • stegesky
  • 3 spsk. sojasauce
  • 1 kvist salvie
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 spsk. balsamico
  • 2½ dl piskefløde
  • salt og peber
  • Salat:
  • 300 g jordskokker
  • 1 spsk. citronsaft
  • 500 g hvidkål
  • 2 mandariner
  • kerner fra ½ granatæble
  • 100 g valnødder
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • Flødedressing:
  • 1 dl piskefløde
  • 3 spsk. cremefraiche 18 %
  • 1 spsk. sød sennep
  • salt og peber
  • Tilbehør: 2 kg kogte pillekartofler

  1. Skær alle sener og hinder af kødet. Snør det med kødsnor, og drys med finthakket salvie, salt og peber. Lad kødet stå tildækket i køleskabet mindst 1 time.
  2. Indstil ovnen på 125 gr. brun kødet af i olie på panden ved høj varme. tilsæt cider, og stil fadet midt i ovnen, og steg kødet i 15 min. tag stegen ud af ovnen, og lad den stå 10 min. Stil den tilbage i ovnen i 15 min. tag den ud, og lad den stå tildækket 10 min. Fortsæt med at stege kødet på den måde, til centrumtemperaturen er ca. 60 gr. (se under intervalstegning).
  3. Skær jordskokkerne i meget tynde skiver, og dryp citronsaft på. Skær kålen i meget tynde strimler og mandarinerne i fileter. Bland jordskok, kål og mandarinfileter sammen i en skål. Drys granatæblekernerne over sammen med grofthakkede nødder og plukket persille.
  4. Pisk dressingen sammen, og bland den i salaten.
  5. Kom stegeskyen i en lille gryde sammen med resten af ingredienserne til saucen. Lad det koge godt sammen i ca. 4 min., og smag saucen til med salt og peber.
  6. Server kødet skåret i tynde skiver med salat, sauce og kartofler.
  7. Skær alle sener og hinder af kødet. Snør det med kødsnor, og drys med finthakket salvie, salt og peber. lad kødet stå tildækket i køleskabet mindst 1 time.
  8. Indstil ovnen på 125 gr. brun kødet af i olie på panden ved høj varme. tilsæt cider, og stil fadet midt i ovnen, og steg kødet i 15 min. tag stegen ud af ovnen, og lad den stå 10 min. Stil den tilbage i ovnen i 15 min. tag den ud, og lad den stå tildækket 10 min. Fortsæt med at stege kødet på den måde, til centrumtemperaturen er ca. 60 gr. (se under intervalstegning).
  9. Skær jordskokkerne i meget tynde skiver, og dryp citronsaft på. Skær kålen i meget tynde strimler og mandarinerne i fileter. Bland jordskok, kål og mandarinfileter sammen i en skål. Drys granatæblekernerne over sammen med grofthakkede nødder og plukket persille.
  10. Pisk dressingen sammen, og bland den i salaten.