Scones med citron og ingefær - opskrift

Scones med citron og ingefær

Det er rigtig hyggeligt at overraske venner og familie med nybagte scones og en god kop te. Scones er heldigvis hurtigt lavet, og så kan de varieres på mange lækre måder. Her får du en rigtig god opskrift på lækre scones med ingefær og citron. Se her, hvordan du bager de lækre scones:

30 lækre scones

Total:35 minutter

Arbejdstid:20 minutter

Ingredienser

Grunddej:

  • 450 g hvedemel
  • 2 1/2 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 1/2 dl mælk
  • 1 1/2 dl kærnemælk

Desuden:

  • 2 kugler syltet ingefær, finthakket
  • 2 tsk. revet usprøjtet citronskal

Pynt:

  • 1 sammenpisket æg
  • 2-3 spsk. perlesukker

Tilbehør:

  • f.eks. flødeost og lidt fintrevet usprøjtet citronskal

Sådan bager du scones med ingefær og citron:

  1. SIGT hvedemel og bagepulver ned i en skål. Tilsæt salt. Smuldr smørret i blandingen. Kom sukkeret i. Kom ingefær og citronskal i efter kærnemælken. Rør mælk og kærnemælk i. Ælt dejen let igennem på et meldrysset bord.
  2. RUL dejen ud til en firkant med en tykkelse på 2 cm. Brug en udstikkerform eller et glas til at udstikke ca. 30 cirkler med en diameter på 4-5 cm. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Pensl dem med sammenpisket æg, og drys med perlesukker.
  3. BAG sconesene ca. 12-15 min. ved 225 grader på midterste ovnribbe.
  4. SERVER dem lune med flødeost, smagt til med citronskal.
  5. TIP: Vil du bage chokolade scones, kan du erstatte ingefær og citron med 100 gram hakket, mørk chokolade.