Scones med jordbærsyltetøj og flødeskum
10
Ingredienser
- 1 citron, revet skal og saft
- 1,5 dl mælk
- 350 g hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
- ¼ tsk salt
- 0,5 dl sukker + ekstra til drys
- 2 tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- 125 g smør
- 1 æg til pensling
- 2 dl piskefløde til servering
- Jordbærmarmelade
- 500 g jordbær
- 0,5 dl vand
- 1 vaniljestang
- 350 g sukker
- ½ citron, saft heraf
Sådan laver du scones
- Begynd med jordbærmarmeladen ved at anbringe jordbærrene i en gryde med vandet og vanilje-stangen og varm op, mens du forsigtigt maser jordbærrene let ud. Lad dem simre under låg i 15-20 minutter – tilsæt evt. lidt mere vand, hvis det er nødvendigt.
- Når bærrene er udkogte og bløde, tages de af varmen, og sukker og citronsaft tilsættes med det samme. Rør, indtil sukkeret er opløst, og hæld jordbærmarmeladen på et skoldet glas.
- Tænd ovnen for 200 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir. Bland citronsaft og mælk, og lad det stå i 10 minutter. Mælken vil klumpe let, men det er meningen. Sæt det til side.
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål, og tilsæt smørret i små bidder. Gnid smørret ind i melblandingen, til det har en rasp-lignende tekstur. Lav et hul i midten af melblandingen, og tilsæt mælk og citronsaft. Arbejd hurtigt dejen sammen uden at ælte for meget, og tryk den ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 3 cm. Tryk scones’ne ud med et glas eller lignende med 7-8 cm i bredden, og pensl dem med æg, og drys med en smule sukker.
- Bag dem i 10-12 minutter, til overfladen er gylden og sprød. Server de lune scones med jordbærmarmelade og koldt, letpisket flødeskum.