4 sunde kager, du kan spise med god samvittighed
Her kommer de – de sunde kager, du kan nyde helt uden dårlig samvittighed. For med de rette ingredienser, bliver de til ren og god brændstof for din krop. Men husk nu – alt med måde.
Kager, bagt på den rigtige måde, er faktisk ikke en synd – det er ren sundhed.
Sunde kager
Normal består kage af smør, sukker og mel, måske tilsat lidt kakao, frugt eller chokolade. Smagen er jo skøn nok, men man betaler nemt prisen: Et ustabilt blodsukker – og mere vil have mere. Og hertil træthed, ligesom det jo ikke ligefrem er ingredienser, der gavner din sundhed.
Det handler i høj grad om at turde nyde det søde, og tillade sig selv noget syndigt, både når man går efter sundhed, såvel som når man vil ned i vægt. Det er utopi at tro, at man helt kan undgå at synde og være 100 procent sund, da en del af det gode liv jo i høj grad handler om at give sig selv lov til at nyde.
Når det gælder lysten til kage, er der flere ting du kan gøre, for at løfte sundhedsværdien:
– Tilsæt protein ( i form af æg, skummetmælkspulver og skyr)
– Tilsæt nøddemel eller halv nøddemel/rugmel i stedet for hvedemel
– Tilsæt sunde olier
– Tilsæt god chokolade
– Erstat sukkeret med naturlig sødestof eller sukkerbage-erstatning
– Lav kagecreme af ost eller skyr
Protein fra f.eks. æg og skyr sikrer dig en høj forbrænding, ligesom nøddemel og olie øger insulinfølsomheden, så bliver bedre til at omsætte din energi i blodet og reducerer taljemål.
Det er samtidigt ingredienser, der mætter, fordi de består af komplekse molekyler eller indeholder fibre. Ved at tage sukker og mel ud, sikrer du dig selv et stabilt blodsukker og dermed overspiser du ikke i samme grad.
Her er 4 gode opskrifter på sunde kager, du kan bage med god samvittighed
Kryddermuffins med mandelsplinter
LÆS OGSÅ: Sådan laver du den ultimative (og sunde) scoremiddag