Selleri-kartoffel-suppe med porre og bacon
4 personer
Ingredienser
- 500 g rodselleri
- 400 g kartofler
- 2 porrer
- 1 l god hønsebouillon, fx Oscars
- 1½ dl fløde
- citronsaft
- salt, peber
- 125 g bacon i tern
- 1-2 dl hakket persille
- Tilbehør:
- baguetter, gerne sprødristede skiver
- Skræl rodsellerien, ogskær den i tern. Skrælkartoflerne, og skær dem itern. Rens og skyl porrernegrundigt, og skær dem iskiver.
- Svits rodselleri, kartoflerog porre i smør i en gryde,uden at det tager særligfarve. Tilsæt bouillonen, oglad det småkoge ca. 30 min.under låg.
- Mix suppen jævn meden stavblender eller i enblender. Varm suppen opigen, og smag til med fløde,citronsaft, salt og peber.
- Steg baconternene sprødepå en pande, afdryp påkøkkenrulle. Drys dem oversuppen ved servering sammenmed hakket persille.