Selleri-kartoffel-suppe med porre og bacon

Selleri-kartoffel-suppe med porre og bacon

4 personer

Ingredienser

  • 500 g rodselleri
  • 400 g kartofler
  • 2 porrer
  • 1 l god hønsebouillon, fx Oscars
  • 1½ dl fløde
  • citronsaft
  • salt, peber
  • 125 g bacon i tern
  • 1-2 dl hakket persille
  • Tilbehør:
  • baguetter, gerne sprødristede skiver

  1. Skræl rodsellerien, ogskær den i tern. Skrælkartoflerne, og skær dem itern. Rens og skyl porrernegrundigt, og skær dem iskiver.
  2. Svits rodselleri, kartoflerog porre i smør i en gryde,uden at det tager særligfarve. Tilsæt bouillonen, oglad det småkoge ca. 30 min.under låg.
  3. Mix suppen jævn meden stavblender eller i enblender. Varm suppen opigen, og smag til med fløde,citronsaft, salt og peber.
  4. Steg baconternene sprødepå en pande, afdryp påkøkkenrulle. Drys dem oversuppen ved servering sammenmed hakket persille.