Sildesalat med karry

Sildesalat med karry

En alternativ og hjemmelavet frokostsalat til sildeelskeren. Top med æg og karse.

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 15 min.
  • Stegetid: 2 min.
  • Ingredienser:
  • 175 g marinerede sild (drænet vægt)
  • 1 løg
  • 1 æble
  • 1 spsk. rapsolie
  • 1 spsk. karry
  • 2 syltede agurker
  • 3 æg (hårdkogte)
  • 1½ dl skyr (eller cremefraiche, 38%)
  • ¾ dl mayonnaise
  • salt og peber
  • 2-3 tsk. citronsaft
  • Tilbehør:
  • karse (eller brøndkarse)

Sådan laver du hjemmelavet sildesalat

  1. Riv løg og æble groft,og svits dem i olie i engryde i et par min. Tilsætkarry, og svits det med i1-2 min. Lad blandingenkøle af.
  2. Hak agurker fint og 2æg groft. Skær sildene ismå stykker.
  3. Rør skyr og mayonnaisesammen med karryblandingen,og vend sild, ægog agurker i karrydressingen.Smag til med salt,peber og citronsaft.
  4. Anret sildesalaten ien skål, og pynt med detsidste æg i kvarter ogkarse.