Skinkeschnitzel med peberfrugtsovs

Skinkeschnitzel med peberfrugtsovs

En klassisk skinkeschnitzel med en fyldig peberfrugtsovs.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 45 min.
  • Koge-/stegetid: ca. 20 min.
  • Ingredienser:
  • 2 skinkeschnitzler
  • 4 skiver lufttørret skinke (f.eks. parma eller serrano)
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk smør
  • 2 tsk olie
  • salt
  • Rød peberfrugtsovs:
  • 2 røde peberfrugter (i tern)
  • 1 løg (hakket)
  • 1 spsk olie
  • 2 fed hvidløg (knust)
  • 2½ dl vand eller bouillon
  • evt. ½ dl piskefløde (eller vand)
  • evt. salt og friskkværnet peber
  • Tilbehør:
  • 1 kg aspargeskartofler (kogte, pillede)
  • Pynt:
  • masser af frisk basilikum

  1. Læg to stykker skinkepå hver schnitzel. Krydrmed peber. Tril sammenog luk med en tandstikker(uden smag)eller en kødnål.
  2. Stegschnitzlerne i varmtgyldent smør og olie påen slip-let-pande vedmiddelvarme i ca. 12min., vend et par gangeundervejs, og krydr medsalt.
  3. Peberfrugtsovs: Skærpeberfugterne i grovestykker og fjern frøene.Steg løget klart i olie ien gryde. Tilsæt knusthvidløg og stykker afpeberfrugt sammen med bouillon eller vand.Kog ca. 15 min., til dethele er mørt.
  4. Blend sovsen,og tilsæt evt. flødeeller vand til passendekonsistens. Smag tilmed salt og friskkværnetpeber.
  5. Servér schnitzler medskinke med friskkogtepillede aspargeskartofler,peberfrugtsovs ogfrisk basilikum.