Lækker skinkestang
Traditionelt bliver skinkestang lavet med butterdej. Men denne udgave af skinkestagen er med mere brød og mad i, så den mætter på en behagelig måde. Her får du opskriften på en lækker skinkestang:
4 personer
Total:1 time 5 minutter
Arbejdstid:45 minutter
Ingredienser
Dej:
- 25 g gær
- 1 dl lun mælk
- 2 spsk smør
- ½ tsk salt
- ca. 100 g hvedemel
- 50 g grahams- eller rugmel
- 1 æg
Fyld:
- 300 g broccoli
- 250 g champignon
- 1 spsk olivenolie
- 1 bundt forårsløg
- 1 spsk hakket frisk timian
- 200 g skinke i terninger
- 100 g flødeost
- 1 spsk dijonsennep
- salt og peber
Salat:
- 1 salathoved
- 250 g cherrytomater
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk æble-eddike
Sådan laver du en skinkestang
- Smelt smørret i en kasserolle. Træk kasserollen af blusset og tilsæt mælk. Hæld blandingen op i en ælteskål og opløs gæren i mælken. Tilsæt salt, hvedemel og grahams- eller rugmel og ælt dejen, til den er blød og smidig. Lad dejen hæve, mens fyldet laves.
- Skær broccoli i små buketter og skær stokken i terninger. Skær champignon i skiver. Steg broccoli og champignon i olien på en stor pande, til champignonerne er brune, og broccolien mør, men stadig med lidt bid.
- Lad grønsagerne køle lidt af på panden. Hak forårsløgene. Rør grønsagerne med forårsløg, timian, skinke, flødeost og sennep. Smag til med salt og peber.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 30 x 30 cm. Læg dejen på en bageplade med bagepapir. Fordel fyldet i en lang stribe på midten af dejen.
- Klip dejen i siderne med en saks i 2-3 cm brede strimler på skrå. Fold strimlerne ind over fyldet, som om du flettede dejen.
- Pisk ægget sammen i en kop og pensl skinkestangen med det. Bag skinkestangen 20-25 min. ved 200 grader.
- Skyl og tør salaten og bræk den i store stykker. Halvér cherrytomaterne og bland dem med salaten.
- Pisk olie og æbleeddike sammen med salt og peber og vend dressingen med salaten.
- Skær skinkestangen ud i tykke skiver og server med salaten.
Her er en god læseropskrift på skinkestang fra Hendes Verden (42/2010). Skinkestangen er lækker som frokostret eller natmad, og opskriften er indsendt af Linda i Frederikshavn.
Skinkestang med grillede tomater
(4 pers.):
4 plader butterdej
2 spsk. sød sennep
150 g kogt røget skinke
125 g revet cheddarost
sammenpisket æg til pensling
og evt. sesamfrø eller groft salt til drys.
Tilbehør:
250 g cherry- eller cocktailtomater
lidt olie og tørret timian
Annonse
Sådan gør du:
- Tø dejen op, læg skiverne oven på hinanden, og rul dem ud til dobbelt længde og bredde.
- Læg dejen på bagepapir, smør sennep i en stribe langs midten, og dæk med grofthakket skinke og revet ost.
- Skær kanterne lige, og læg dem ind mod midten af stagen. luk for enderne, og tryk kanterne godt ned mod fyldet.
- Pensl med æg, drys med sesam eller salt, og bag stangen ved 220 gr. i ca. 40 min., eller til dejen er sprød og gylden.
- Tilbehør: Skær de vaskede tomater igennem på tværs, dryp med olie, og drys med timian, og giv dem 5 min. under ovngrillen, når skinkestangen er taget ud. Server tomaterne til skinkestangen.
Annonse
Butterdejsstang med kartofler
Opskrift: Katrine Klinken/Foto: Thomas Hergaard
- Læg fyld af kogte kartofler, krydderier og revet ost på et stykke udrullet butterdej på bagepapir.
- Pensl kanterne med sammenpisket æg og pak sammen til en pakke.
- Pensl med sammenpisket æg og bag i ca. 20 min. ved 200 grader.
- Retten er god som tilbehør, men kan også være en ret i sig selv med en skål salat.