Skøn appelsinlagkage
Citrusfrugter er med deres syrlighed perfekte til atlave desserter og kager med. Prøv denne lækre appelsinlagkage.
8 personer
Ingredienser
- Appelsinlagkage
- 3 æg
- 125 g sukker
- 2 spsk. mælk
- ¾ tsk. bagepulver
- 75 g hvedemel
- 50 g kartoffelmel
- Fyld:
- 12 makroner
- 4 spsk. Grand Marnier
- 3 blade husblas
- 1½ dl appelsinsaft
- 2 stk. past. æggeblommer (1 bæger)
- 3 spsk. sukker
- 2 tsk. revet appelsinskal
- 3 dl piskefløde
- Pynt:
- 3 dl piskefløde
- appelsinfileter af 2 appelsiner
- 100 g hindbær
- Pisk æggene skummende. Tilsæt sukkeretlidt ad gangen, og pisk, til det er skummende.Tilsæt mælk, bagepulver og deto slags mel. Kom dejen i en springformforet med bagepapir (22 cm i diameter),og bag kagen ca. 40 min. ved 175 gr. Tjek,at den er gennembagt ved at stikke etspyd i kagen. Hænger der rå dej på, skalden bage lidt længere.
- Afkøl kagen, og skær den ud i 3 bundemed en skarp kniv.
- Udblød husblassen i koldt vand i 10min. Tag husblasbladene op af vandet, ogkom dem i en skål, der kan tåle varme.Smelt husblassen i mikroovn eller overvandbad. Rør appelsinsaften i.
- Pisk æggeblommer og sukker sammen.Kom appelsinskal og husblasblandingen i.Rør det sammen. Lad det stå i ca. 10 min.Pisk fløden til blødt skum, og vend det iappelsinblandingen.
- For en springform med husholdningsplastfilm.Læg 1 lagkagebund på et fad.Knus makronerne i en skål, og drypmed Grand Marnier. Fordel halvdelen afmakronerne på bunden. Kom halvdelenaf appelsincremen over. Læg den andenbund over. Fordel resten af makronerneog appelsincremen over. Læg den sidstebund over. Pisk fløden til skum, og smørdet på kagen. Pynt med appelsinfileterog hindbær. Se tip til udskæring underMarengs med pink grape.