Jordbærtærte

Jordbærtærte

Jordbærtærte er en dansk klassiker! Her får du en fantastisk lækker tærte med friske jordbær og en smagfuld tærtebund.

4-6 stk.

Jordbærtærte

  • Dej:
  • 100 g smør
  • 200 g hvedemel
  • 3 spsk. sukker
  • 1 æggeblomme
  • evt. koldt vand
  • Hvid chokolademousse:
  • 100 g hvid chokolade
  • 4 past. æggeblommer (2 bægre)
  • 1 spsk. flormelis
  • 2 dl piskefløde
  • Desuden:
  • 100 g mælkechokolade
  • 300 g jordbær
  • Pynt:
  • 25 g høvlet hvid chokolade

  1. Smuldr smørret i melet, ogtilsæt sukkeret. Saml dejenmed æggeblomme og evt. lidtkoldt vand. Lad dejen hvile ikøleskab ca. 30 min. Udruldejen, og for en smurt tærteform(24 cm i diameter) medden. Bag tærtebunden ca. 20min. ved 200 gr. på midtersteovnribbe, til den er gylden ogsprød. Afkøl bunden.
  2. Hak og smelt den hvidechokolade over vandbad elleri mikroovn. Pisk æggeblommernemed flormelis, til det ercremet. Rør chokoladen i. Piskfløden til blødt skum, og venddet i chokoladeblandingen.
  3. Smelt mælkechokoladenover vandbad eller i mikroovn.Pensl chokolade på indersidenaf tærtebunden. Lad det stivne.Fordel cremen i tærten. Fordelhalve jordbær over. Drys høvlethvid chokolade over.