Jordbærtærte
Jordbærtærte er en dansk klassiker! Her får du en fantastisk lækker tærte med friske jordbær og en smagfuld tærtebund.
4-6 stk.
Jordbærtærte
- Dej:
- 100 g smør
- 200 g hvedemel
- 3 spsk. sukker
- 1 æggeblomme
- evt. koldt vand
- Hvid chokolademousse:
- 100 g hvid chokolade
- 4 past. æggeblommer (2 bægre)
- 1 spsk. flormelis
- 2 dl piskefløde
- Desuden:
- 100 g mælkechokolade
- 300 g jordbær
- Pynt:
- 25 g høvlet hvid chokolade
- Smuldr smørret i melet, ogtilsæt sukkeret. Saml dejenmed æggeblomme og evt. lidtkoldt vand. Lad dejen hvile ikøleskab ca. 30 min. Udruldejen, og for en smurt tærteform(24 cm i diameter) medden. Bag tærtebunden ca. 20min. ved 200 gr. på midtersteovnribbe, til den er gylden ogsprød. Afkøl bunden.
- Hak og smelt den hvidechokolade over vandbad elleri mikroovn. Pisk æggeblommernemed flormelis, til det ercremet. Rør chokoladen i. Piskfløden til blødt skum, og venddet i chokoladeblandingen.
- Smelt mælkechokoladenover vandbad eller i mikroovn.Pensl chokolade på indersidenaf tærtebunden. Lad det stivne.Fordel cremen i tærten. Fordelhalve jordbær over. Drys høvlethvid chokolade over.