Skønne pølsehorn
Hjemmelavede pølsehorn er altid et hit både til madpakkerne, fødselsdag og weekendhygge.
12 stk.
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Hævetid: 1 time
- Bagetid: 15 min.
- Fryse-egnet
- Dej:
- 25 g gær
- 1⁄4 l mælk
- 1 æg
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- evt. 1⁄4 tsk stødt kardemomme
- 150 g durummel
- ca. 300 g hvedemel
- Fyld: 500 g brunchpølser,
- ketchup og sennep
- Pynt: 3-kornsblanding eller sesamfrø
- Rør gæren ud i lun mælk(max. 37 grader). Piskægget let sammen og taglidt fra til pensling. Rørresten af ægget i væskenog tilsæt olie, salt, evt.kardemomme og de 2slags mel.
- Ælt dejen godtigennem på et meldryssetbord. Læg dejen tilbagei skålen, dæk med filmog lad den hæve ca. 30min.
- Ælt dejen igennempå et meldrysset bord ogrul den ud til en cirkel,ca. 35 cm i diameter og 1⁄2 cm tyk.Del cirklen i 12 stykker.
- Læg en pølse og evt. lidtketchup og/eller sennepved hver og rul dejensammen fra den bredeende mod spidsen. Lægdem på 2 bagepladermed bagepapir og laddem hvile tildækket i 30min. Tænd ovnen på 225grader.
- Pensl hornenemed sammenpisket æg,drys evt. med pynt ogbag dem 12-14 min. Laddem afkøle på en rist.