Skønne pølsehorn

Skønne pølsehorn

Hjemmelavede pølsehorn er altid et hit både til madpakkerne, fødselsdag og weekendhygge.

12 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Hævetid: 1 time
  • Bagetid: 15 min.
  • Fryse-egnet
  • Dej:
  • 25 g gær
  • 1⁄4 l mælk
  • 1 æg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • evt. 1⁄4 tsk stødt kardemomme
  • 150 g durummel
  • ca. 300 g hvedemel
  • Fyld: 500 g brunchpølser,
  • ketchup og sennep
  • Pynt: 3-kornsblanding eller sesamfrø

  1. Rør gæren ud i lun mælk(max. 37 grader). Piskægget let sammen og taglidt fra til pensling. Rørresten af ægget i væskenog tilsæt olie, salt, evt.kardemomme og de 2slags mel.
  2. Ælt dejen godtigennem på et meldryssetbord. Læg dejen tilbagei skålen, dæk med filmog lad den hæve ca. 30min.
  3. Ælt dejen igennempå et meldrysset bord ogrul den ud til en cirkel,ca. 35 cm i diameter og 1⁄2 cm tyk.Del cirklen i 12 stykker.
  4. Læg en pølse og evt. lidtketchup og/eller sennepved hver og rul dejensammen fra den bredeende mod spidsen. Lægdem på 2 bagepladermed bagepapir og laddem hvile tildækket i 30min. Tænd ovnen på 225grader.
  5. Pensl hornenemed sammenpisket æg,drys evt. med pynt ogbag dem 12-14 min. Laddem afkøle på en rist.