Skumfiduser dyppet i chokolade

Skumfiduser dyppet i chokolade

Den sødeste skumbid.

Ingredienser

  • Ca. 60 stykker
  • 5 blade husblas
  • 2 ½ dl sukker
  • 1 dl vand
  • 5 g glukose
  • 1 pasteuriseret æggehvide
  • 1 spsk flormelis
  • 1 spsk maizena
  • 300 g mørk chokolade (64-70 %)
  • 4 spsk revet kokos

Sådan gør du

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i 5-10 min. Kog sukker, vand og glukose op til 130 grader i en lille rustfri gryde. Pisk æggehviden i en rustfri skål. Hæld den varme sukkerlage over hviderne, pisk i 2 min. Sæt skålen i koldt vandbad, pisk til massen er ca. 40 grader og blank. Tag husblassen op af vandet, smelt den i en gryde. Hæld i massen, og fortsæt med at piske i 2 min.
  2. Kom massen i en engangssprøjtepose, og lad stivne i 10-15 min i stuetemperatur. Bland imens flormelis med maizena. Læg bagepapir på en bageplade, og sigt florsukker-maizena-blandingen ud over pladen. Sprøjt fyldet ud i ca. 2 cm brede striber i pladens længde. Lad pladen stå køligt til næste dag.
  3. Skær op i 4 cm lange stykker. Smelt chokoladen, og temperér den. Dyp stykkerne i, og strø revet kokos over. Opbevar køligt i dåse med tætsluttende låg.
  4. Få mere insipration til julens søde sager her