Skvalderkålstærte
De ristede pinjekerner sætter prikken over i’et på denne grønne tærte. Servér tærten som frokostret med en salat til eller som del af et måltid eller en buffet
1 tærte til ca. 6 personer
Ingredienser
- Tærtedej:
- 250 g mel
- 125 g smør
- 1/2 tsk salt
- 1/2 dl koldt vand
- Fyld:
- 200 g frisk skvalderkål
- 25 g smør
- 1 dl fløde (9% eller 38%)
- muskatnød
- 2 æg
- 250 g hytteost
- salt og peber
- Pynt:
- 50 g pinjekerner eller mandelflager
- Hak smør og mel til en grynet masse (gerne i en foodprocessor). Tilsæt salt og koldt vand og saml dejen. Pak den ind og lad den hvile koldt i min. 1 time.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Rul dejen ud og læg den i en tærteform. Prik bunden og forbag den 10 min.
- Pluk stilkene af skvalderkålen og skyl den grundigt. Slyng den tør og kom den i en gryde med smør. Vend rundt, til den falder let sammen, tilsæt fløden og lad det koge igennem. Smag til med revet muskat, salt og peber og lad det afkøle.
- Blend æggene sammen med hytteost og tilsæt skvalderkålen.
- Fordel fyldet i den forbagte bund og bag tærten ved 180 grader i ca. 35 min.
- Rist hele pinjekerner eller mandelflager gyldenbrune på en tør pande.
- Drys dem over tærten og servér.