Slethvar eller pighvar med rødbeder, korn og sellerismørsovs

Slethvar eller pighvar med rødbeder, korn og sellerismørsovs

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 50 min.
  • Koge/stege/bagetid: 1 time
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 600 g filet af pighvar eller slethvar
  • 15 g smeltet smør eller 1 spsk jomfruolivenolie
  • 500 g røde, gule eller stribede rødbeder
  • 200 g hel byg, rug eller spelt
  • 2 skalotteløg (finthakket)
  • 2 fed hvidløg (finthakket)
  • 15 g smør
  • 2 stilke blegselleri (i små tern)
  • salt og peber
  • Sovs:
  • 150 g skrællet knoldselleri (i tern)
  • 5 dl hønse- eller fiskebouillon
  • 1 lille bdt persille
  • 50 g smør
  • 1-2 spsk citronsaft
  • salt og peber

  1. Skrub rødbederne rene, pak dem ind i stanniolog bag dem møre i ovnen ved 200 grader ca. 1 time. Pak dem ud, lad dem afkøle lidt ogskræl dem.
  2. Skyl kornet grundigt i koldt vand og sæt kernerne over at koge i rent koldt vand. Tilsæt1 tsk salt og kog kernerne møre 20-30 min. Hæld dem på etdørslag.
  3. Kog selleriternene helt møre i bouillon (ca. 20 min.) og blend det til encremet sovs. Hold det varmt i en gryde.
  4. Steg skalotteløg og hvidløg blanke i en grydemed smør og tilsætblegselleri. Steg underomrøring 3-5 min. ogtilsæt de afdryppedekorn. Varm det igennem og smag til med salt ogpeber.
  5. Krydr fiskefileterne med salt og peber oglæg dem på en bageplademed bagepapir. Pensl med lidt smeltet smør eller olie og sætpladen i ovnen ved 180 grader i 8-10 min.
  6. Blend den varme sellerisovs med en håndfuld skyllede persillebladeog koldt smør. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  7. Skær bederne i skiver og anret på 4 varme tallerkner. Fordél kornblandingenovenpå og derefter den bagte fisk. Dryp sovsen omkring og servér straks.