Små flødeboller med lakrids
Uhm … hjemmelavede flødeboller er ren luksus. Lidt lakridspulver i skummet gør flødebollerne endnu bedre.
Små flødeboller med lakrids
Tid: ca. 40 min. plus frysetid
(30 stk.)
Bunde:
200 g marcipan
Skum:
2 pasteuriserede æggehvider
1 spsk. flormelis
3 tsk. lakridspulver
125 g sukker
50 g glukose
40 g vand
sukkertermometer
400 g mørk chokolade
lakridspulver
1. Tænd ovnen på 190 grader.
2. Tril marcipanen til en pølse med en diameter på ca. 4 cm, og skær den ud i 30 skiver, ca. 3 mm tykke.
3. Sæt marcipanbundene på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ca. 6 min., til de er let gyldne.
4. Kom æggehvider og flormelis i en skål, og pisk til en fast skum. Tilsæt lakridspulver, og pisk godt.
5. Kom sukker, glukose og vand i en lille gryde, og varm op. Når massen koger, må der ikke røres i gryden. Kog, til lagen er 118 grader, og tag gryden af varmen.
6. Hæld langsomt den varme sukkerlage i røreskålen med æggehviderne, mens der piskes på middel hastighed. Fortsæt med at piske, til massen er helt kold. Fyld skummet i en sprøjtepose med stor rund tylle.
7. Sprøjt flødebolleskummet ud på marcipanbundene. Start med at sprøjte skum rundt forneden, og fortsæt opad. Sæt flødebollerne i fryseren ca. 30 min., til overfladen er fast.
8. Smelt chokoladen i en skål over vandbad ved svag varme. Overtræk flødebollerne ved at dyppe dem direkte ned i den smeltede chokolade. Drys med lakridspulver, og lad chokoladen størkne, før flødebollerne
serveres.
TIP
Flødebollerne opbevares bedst i en beholder med låg, men ikke i køleskabet, da skummet let bliver tørt.