Hjemmelavede flødeboller

Små flødeboller med lakrids

Uhm … hjemmelavede flødeboller er ren luksus. Lidt lakridspulver i skummet gør flødebollerne endnu bedre.

Små flødeboller med lakrids

Tid: ca. 40 min. plus frysetid

(30 stk.)

Bunde:

200 g marcipan

Skum:

2 pasteuriserede æggehvider

1 spsk. flormelis

3 tsk. lakridspulver

125 g sukker

50 g glukose

40 g vand

sukkertermometer

400 g mørk chokolade

lakridspulver

1. Tænd ovnen på 190 grader.

2. Tril marcipanen til en pølse med en diameter på ca. 4 cm, og skær den ud i 30 skiver, ca. 3 mm tykke.

3. Sæt marcipanbundene på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ca. 6 min., til de er let gyldne.

4. Kom æggehvider og flormelis i en skål, og pisk til en fast skum. Tilsæt lakridspulver, og pisk godt.

5. Kom sukker, glukose og vand i en lille gryde, og varm op. Når massen koger, må der ikke røres i gryden. Kog, til lagen er 118 grader, og tag gryden af varmen.

6. Hæld langsomt den varme sukkerlage i røreskålen med æggehviderne, mens der piskes på middel hastighed. Fortsæt med at piske, til massen er helt kold. Fyld skummet i en sprøjtepose med stor rund tylle.

7. Sprøjt flødebolleskummet ud på marcipanbundene. Start med at sprøjte skum rundt forneden, og fortsæt opad. Sæt flødebollerne i fryseren ca. 30 min., til overfladen er fast.

8. Smelt chokoladen i en skål over vandbad ved svag varme. Overtræk flødebollerne ved at dyppe dem direkte ned i den smeltede chokolade. Drys med lakridspulver, og lad chokoladen størkne, før flødebollerne

serveres.

TIP

Flødebollerne opbevares bedst i en beholder med låg, men ikke i køleskabet, da skummet let bliver tørt.