Små gærdejskringler
Gærdejskringler fra det sønderjyske kaffebord!
12 stk.
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 125 g smør
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 spsk. sukker
- 25 g gær
- 1½ dl lunken sødmælk
- skal fra 1 usprøjtet appelsin
- 1 æg til pensling
- Pynt: ½ dl perlesukker
- Kom mel og smør i en skål, og smuldr det til en jævn dej med fingrene. Tilsæt vaniljesukker og sukker.
- Opløs gæren i mælken, og tilsæt fintrevet appelsinskal. Bland mel og mælkeblandingen sammen, og ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve 1 time under et fugtigt klæde.
- Slå dejen ned, og rul den til fingertykke pølser på ca. 23 cm. Form dem til kringler, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Pensl med et sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Lad kringlerne efterhæve 10 min. på bagepladen.
- Bag kringlerne midt i ovnen ved 200 gr. ca. 12 min., eller til de ser lækkert gyldne ud.