Små gærdejskringler

Små gærdejskringler

Gærdejskringler fra det sønderjyske kaffebord!

12 stk.

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 125 g smør
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. sukker
  • 25 g gær
  • 1½ dl lunken sødmælk
  • skal fra 1 usprøjtet appelsin
  • 1 æg til pensling
  • Pynt: ½ dl perlesukker

  1. Kom mel og smør i en skål, og smuldr det til en jævn dej med fingrene. Tilsæt vaniljesukker og sukker.
  2. Opløs gæren i mælken, og tilsæt fintrevet appelsinskal. Bland mel og mælkeblandingen sammen, og ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve 1 time under et fugtigt klæde.
  3. Slå dejen ned, og rul den til fingertykke pølser på ca. 23 cm. Form dem til kringler, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  4. Pensl med et sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Lad kringlerne efterhæve 10 min. på bagepladen.
  5. Bag kringlerne midt i ovnen ved 200 gr. ca. 12 min., eller til de ser lækkert gyldne ud.