Små pizzaer med oksekød og champignon

Små pizzaer med oksekød og champignon

Små, lækre pizzaer med smagfuldt fyld.

6-8 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Bagetid: 18 min.
  • Pizzadej:
  • 25 g gær
  • 3¼ dl vand (lunkent)
  • ¾ tsk. salt
  • 200 g fuldkornsspeltmel (eller hvid fuldkornshvedemel)
  • 300 g hvedemel (gerne pizzamel)
  • Fyld:
  • 300 g hakket oksekød (eller svin/kylling)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 stort løg
  • 1 ds. flåede tomater
  • 2 spsk. tomatkoncentrat
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. oregano
  • salt og peber
  • 100 g champignoner
  • 150 g pizzaost

  1. Pizzadej:Rør gæren ud i vandet, og tilsæt salt. Bland de to meltyper i, og ælt sammen til en elastisk dej. Lad dejen hæve 1 times tid på et lunt sted.
  2. Fyld:Svits det hakkede kød i olie i en gryde, til det har skiftet farve. Kom hakkede løg i, og svits det kort med. Tilsæt flåede tomater, tomatkoncentrat, hakket hvidløg og oregano. Kog det sammen uden låg i ca. 10 min. under jævnlig omrøring, til det er tyktflydende. Smag til med salt og peber.
  3. Rul dejen ud til 6-8 små pizzaer. Læg dejen på bagepapir på bageplader.
  4. Rens champignonerne, og skær dem i skiver.
  5. Fordél kødsovsen på pizzaerne. Fordél champignonerne over. Drys med revet ost.
  6. Bag pizzaerne ved 225 grader på midterste ovnribbe i ca. 18 min.