Små pizzaer med oksekød og champignon
Små, lækre pizzaer med smagfuldt fyld.
6-8 stk.
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Bagetid: 18 min.
- Pizzadej:
- 25 g gær
- 3¼ dl vand (lunkent)
- ¾ tsk. salt
- 200 g fuldkornsspeltmel (eller hvid fuldkornshvedemel)
- 300 g hvedemel (gerne pizzamel)
- Fyld:
- 300 g hakket oksekød (eller svin/kylling)
- 1 spsk. olivenolie
- 1 stort løg
- 1 ds. flåede tomater
- 2 spsk. tomatkoncentrat
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk. oregano
- salt og peber
- 100 g champignoner
- 150 g pizzaost
- Pizzadej:Rør gæren ud i vandet, og tilsæt salt. Bland de to meltyper i, og ælt sammen til en elastisk dej. Lad dejen hæve 1 times tid på et lunt sted.
- Fyld:Svits det hakkede kød i olie i en gryde, til det har skiftet farve. Kom hakkede løg i, og svits det kort med. Tilsæt flåede tomater, tomatkoncentrat, hakket hvidløg og oregano. Kog det sammen uden låg i ca. 10 min. under jævnlig omrøring, til det er tyktflydende. Smag til med salt og peber.
- Rul dejen ud til 6-8 små pizzaer. Læg dejen på bagepapir på bageplader.
- Rens champignonerne, og skær dem i skiver.
- Fordél kødsovsen på pizzaerne. Fordél champignonerne over. Drys med revet ost.
- Bag pizzaerne ved 225 grader på midterste ovnribbe i ca. 18 min.