Små rabarbertriflier med hvid chokolade

Små rabarbertriflier med hvid chokolade

Denne opskrift på rabarbertrifli er for god til at gå slip af. Hvid chokolade og rabarber i en sød symfoni.

Rabarbertrifli til 6 personer

Små rabarbertriflier med hvid chokolade

  • 250 g rabarber skåret i 1 cm tykke skiver
  • 250 g jordbær, frosne kan bruges
  • 150 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • Hvid chokoladeskum:
  • 200 g hvid chokolade
  • 6 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 3 af de små bægre
  • 2 spsk. flormelis
  • 1½ dl piskefløde
  • Desuden:
  • 10 digestivekiks
  • Pynt:
  • evt. lidt flødeskum

  1. Skrab kornene ud af vaniljestangen.Kom rabarber,jordbær, sukker og en tomvaniljestang op i en gryde ca.5 min. Afkøl det. Fjern vaniljestangen.
  2. Hak og smelt den hvidechokolade over vandbad elleri mikroovn. Pisk æggeblommernemed flormelis og udskrabedevaniljekorn, til deter cremet. Rør chokoladeni. Pisk fløden til blødt skum,og vend det i chokoladeblandingen.
  3. Knus kiksene. Fordelrabarberblanding, chokoladeskum,evt. flødeskum samtkiks i lag i portionsglas elleri en skål.