Små rabarbertriflier med hvid chokolade
Denne opskrift på rabarbertrifli er for god til at gå slip af. Hvid chokolade og rabarber i en sød symfoni.
Rabarbertrifli til 6 personer
Små rabarbertriflier med hvid chokolade
- 250 g rabarber skåret i 1 cm tykke skiver
- 250 g jordbær, frosne kan bruges
- 150 g sukker
- 1 stang vanilje
- Hvid chokoladeskum:
- 200 g hvid chokolade
- 6 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 3 af de små bægre
- 2 spsk. flormelis
- 1½ dl piskefløde
- Desuden:
- 10 digestivekiks
- Pynt:
- evt. lidt flødeskum
- Skrab kornene ud af vaniljestangen.Kom rabarber,jordbær, sukker og en tomvaniljestang op i en gryde ca.5 min. Afkøl det. Fjern vaniljestangen.
- Hak og smelt den hvidechokolade over vandbad elleri mikroovn. Pisk æggeblommernemed flormelis og udskrabedevaniljekorn, til deter cremet. Rør chokoladeni. Pisk fløden til blødt skum,og vend det i chokoladeblandingen.
- Knus kiksene. Fordelrabarberblanding, chokoladeskum,evt. flødeskum samtkiks i lag i portionsglas elleri en skål.