Små ristærter

Små ristærter

Tærterne kan være en sød afslutning på julefrokosten, men også en god dessert juleaften.

(2 pers.)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: 20 min.
  • Fryse-egnede
  • 100 g mel
  • 50 g smør
  • 40 g flormelis
  • 1 æggeblomme (lille)
  • Fyld:
  • 250 g kogt risengrød
  • 1 æg
  • 3 spsk sukker
  • revet skal af ½ citron (økologisk)
  • 25 g mandler (grofthakkede)
  • Tilbehør:
  • syltede kirsebær eller kirsebærsovs

Sådan bager du ristærter

  1. Findél smørret i melet og tilsæt flormelis. Kom æggeblommen i og saml dejen. Lad den hvile koldt, mens fyldet tilberedes:
  2. Pisk æg og sukker sammen og rør det i den kolde grød. Tilsæt revet citronskal og mandler. Del dejen, såden passer til formene. Smør dem godt.
  3. Udrul og beklæd med dejen. Kom fyldet i. Bag ved 175 grader i ca. 20 min. Syltede kirsebær eller kirsebærsovs kan serveres til.