Små earl grey-boller
Her kan man snakke om 'ægte' teboller - eller dvs. boller bagt med earl grey te. De lækre hjemmebagte boller er bagt med bagepulver i stedet for gær, og tager vitterligt ingen tid at lave. Opskriften får du her
12 stk. earl grey-teboller
Total:40 minutter
Ingredienser
- 1½ dl te, gerne earl grey-te
- 100 g sukker, gerne rørsukker
- 250 g rosiner, evt. sultana
- 50 g pekannødder eller valnødder
- 100 g solsikkekerner
- 1 spsk. fintreven usprøjtet appelsinskal
- ½ tsk. salt
- 1 æg
- 1 spsk. mælk
- 225 g hvedemel
- 1½ tsk. bagepulver
- Desuden: blødt smør til at smøre formene med
- Pynt: sigtet flormelis
- Tilbehør: smør
Sådan bager du earl grey-boller
- 1. Bryg teen, og rør sukkeret i. Kom rosinerne i, og lad dem trække ca. ½ time.
- 2. Hak nødderne, og kom dem i en skål. Rør rosinblandingen i. Tilsæt også solsikkekerner, appelsinskal, salt, æg og mælk. Bland hvedemel og bagepulver, og rør det i.
- 3. Smør en metalmuffinform med 12 huller med blødt smør. Fordel dejen i hullerne. Bag bollerne ca. 20 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Pynt bollerne med sigtet flormelis. Server dem gerne lune og med smør til.