Små focaccia med dild-olie

Små focaccia med dild-olie

Disse focaccia boller med dild-olie er perfekte til frokost og smager skønt smurt med flødeost og tomat - Mums!

20 stk.

Ingredienser

  • 3 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 120 g durumhvedemel
  • 80 g fuldkornshvedemel
  • 200 g hvedemel, gerne italiensk tipo 00 eller pizzamel
  • 75 g friskrevet parmesan
  • 2 spsk. olivenolie
  • 4 spsk. finthakket dild
  • 1 dl olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 150 g flødeost
  • 4-5 tomater
  • salt og peber
  • 1 lille bdt. dild

Sådan gør du:

  1. Udrør gæren i vandet. Tilsæt olivenolie, salt og de forskellige slags mel.
  2. Ælt dejen, til den er smidig. Lad dejen hæve en time tildækket.
  3. Del dejen i 20 boller, og tryk dem til flade cirkler. Lad dem efterhæve 15 min.
  4. Drys med parmesan, og dryp med olie.
  5. Bag focacciabrødene ca. 12 min. ved 225 gr. Afkøl dem.
  6. Rør dild, olivenolie og salt sammen. Flæk brødene, og smør dem med flødeost.
  7. Fyld dem med tomatskiver, og dild og dryp med dild-olie. Krydr med salt og peber.
  8. Server resten af dild-olien til.