Små focaccia med dild-olie
Disse focaccia boller med dild-olie er perfekte til frokost og smager skønt smurt med flødeost og tomat - Mums!
20 stk.
Ingredienser
- 3 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. salt
- 120 g durumhvedemel
- 80 g fuldkornshvedemel
- 200 g hvedemel, gerne italiensk tipo 00 eller pizzamel
- 75 g friskrevet parmesan
- 2 spsk. olivenolie
- 4 spsk. finthakket dild
- 1 dl olivenolie
- 1 tsk. salt
- 150 g flødeost
- 4-5 tomater
- salt og peber
- 1 lille bdt. dild
Sådan gør du:
- Udrør gæren i vandet. Tilsæt olivenolie, salt og de forskellige slags mel.
- Ælt dejen, til den er smidig. Lad dejen hæve en time tildækket.
- Del dejen i 20 boller, og tryk dem til flade cirkler. Lad dem efterhæve 15 min.
- Drys med parmesan, og dryp med olie.
- Bag focacciabrødene ca. 12 min. ved 225 gr. Afkøl dem.
- Rør dild, olivenolie og salt sammen. Flæk brødene, og smør dem med flødeost.
- Fyld dem med tomatskiver, og dild og dryp med dild-olie. Krydr med salt og peber.
- Server resten af dild-olien til.