Smagfuld rugpizza med pølse og æg

Smagfuld rugpizza med pølse og æg

8 stk. rugpizza

Total:15 minutter

Rugpizza med pølse og æg

  • 25 g gær
  • 3½ dl lunken vand
  • 1 æg
  • 1 tsk. salt
  • 50 g friskrevet parmesanost
  • 2 spsk. olivenolie
  • 200 g rugmel
  • ca. 400 g pizzamel
  • evt. 1½ dl tomatpure
  • Fyld:
  • 100 g dansk chorizopølse, f.eks. fra Aalbæk eller Hedeager
  • 3 hårdkogte æg
  • sorte oliven
  • frisk basilikum
  • 50 g høvlet parmesan
  • lidt olivenolie
  • salt, peber
  • Tilbehør:
  • grøn salat

Sådan laver du rugpizza med pølse og æg

  1. Udrør gæren i vand. Rør æg, salt, parmesan og olivenolie i. Tilsæt de to slags mel, og ælt dejen smidig. Stil dejen til hævning et lunt sted en times tid.
  2. Udrul dejen til 8 cirkler (ca. 1 cm tykke). Læg dem på bagepapir. Smør tomatpure på. Bag pizzabundene ca. 15 min. ved 225 gr. på midterste ovnribbe.
  3. Pynt pizzaerne med skiver af pølse og æg, sorte oliven, basilikumblade og parmesan.
  4. Dryp med lidt god olivenolie. Krydr med salt og peber. Server med grøn salat.