Smagfuld rugpizza med pølse og æg
8 stk. rugpizza
Total:15 minutter
Rugpizza med pølse og æg
- 25 g gær
- 3½ dl lunken vand
- 1 æg
- 1 tsk. salt
- 50 g friskrevet parmesanost
- 2 spsk. olivenolie
- 200 g rugmel
- ca. 400 g pizzamel
- evt. 1½ dl tomatpure
- Fyld:
- 100 g dansk chorizopølse, f.eks. fra Aalbæk eller Hedeager
- 3 hårdkogte æg
- sorte oliven
- frisk basilikum
- 50 g høvlet parmesan
- lidt olivenolie
- salt, peber
- Tilbehør:
- grøn salat
Sådan laver du rugpizza med pølse og æg
- Udrør gæren i vand. Rør æg, salt, parmesan og olivenolie i. Tilsæt de to slags mel, og ælt dejen smidig. Stil dejen til hævning et lunt sted en times tid.
- Udrul dejen til 8 cirkler (ca. 1 cm tykke). Læg dem på bagepapir. Smør tomatpure på. Bag pizzabundene ca. 15 min. ved 225 gr. på midterste ovnribbe.
- Pynt pizzaerne med skiver af pølse og æg, sorte oliven, basilikumblade og parmesan.
- Dryp med lidt god olivenolie. Krydr med salt og peber. Server med grøn salat.