Smørstegt kål i gorgonzolasauce med bagte løg

Smørstegt kål i gorgonzolasauce med bagte løg

Du kan sagtens servere kål for gæster – den skal bare have den rette tilberedning og tilbehør.

4

Ingredienser

  • Stegetid: 10 min.
  • Kogetid: 10 min.
  • Tid i alt: 30 min.
  • 400 g rosenkål
  • 200 g palmekål
  • 50 g smør
  • 1 skalotteløg (20 g), finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 dl hvidvin
  • 100 g gorgonzola
  • 1 dl fløde
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 rødløg
  • 2 spsk hindbær (eller
  • andre bær)
  • ærteskud (eller andre spirer)
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Rens og kog rosenkålene i letsaltet vand i cirka 5-8 minutter, til de er næsten møre.
  2. Snit palmekålen, og steg den i smør på panden sammen med rosenkålene ved svag varme. Steg dem i cirka 10 minutter. Krydr med salt og peber.
  3. Sauter løg og hvidløg i 2 spsk olivenolie i en gryde. Hæld hvidvin på, og lad det koge stille og roligt op. Kom gorgonzola og fløde i gryden, og lad det smelte.
  4. Skær rødløg i både, og vend i 2 spsk. olivenolie, salt og peber. Bag løgbådene i ovnfast fad i cirka 12 minutter ved 200 grader.
  5. Server de smørstegte kål med gorgonzolasauce, bagte løg, bær og ærteskud.
  6. PRØV OGSÅ: Miniburgere med løgkompot og gorgonzola
  7. PRØV OGSÅ: Pizza med gorgonzola, rucola og pærer
PRØV OGSÅ: Kål med mandler