Smørstegt kål i gorgonzolasauce med bagte løg
Du kan sagtens servere kål for gæster – den skal bare have den rette tilberedning og tilbehør.
4
Ingredienser
- Stegetid: 10 min.
- Kogetid: 10 min.
- Tid i alt: 30 min.
- 400 g rosenkål
- 200 g palmekål
- 50 g smør
- 1 skalotteløg (20 g), finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 dl hvidvin
- 100 g gorgonzola
- 1 dl fløde
- 4 spsk olivenolie
- 2 rødløg
- 2 spsk hindbær (eller
- andre bær)
- ærteskud (eller andre spirer)
- salt og peber
Sådan gør du
- Rens og kog rosenkålene i letsaltet vand i cirka 5-8 minutter, til de er næsten møre.
- Snit palmekålen, og steg den i smør på panden sammen med rosenkålene ved svag varme. Steg dem i cirka 10 minutter. Krydr med salt og peber.
- Sauter løg og hvidløg i 2 spsk olivenolie i en gryde. Hæld hvidvin på, og lad det koge stille og roligt op. Kom gorgonzola og fløde i gryden, og lad det smelte.
- Skær rødløg i både, og vend i 2 spsk. olivenolie, salt og peber. Bag løgbådene i ovnfast fad i cirka 12 minutter ved 200 grader.
- Server de smørstegte kål med gorgonzolasauce, bagte løg, bær og ærteskud.
- PRØV OGSÅ: Miniburgere med løgkompot og gorgonzola
- PRØV OGSÅ: Pizza med gorgonzola, rucola og pærer
PRØV OGSÅ: Kål med mandler