Smørstegt rødspætte med remouladesauce og rysteribs

Smørstegt rødspætte med remouladesauce og rysteribs

4 personer

Ingredienser

  • Smørstegt rødspætte med remouladesauce og rysteribs
  • 4 rensede rødspætter
  • 1 æg
  • ½ dl mælk
  • 2 dl rugmel
  • salt, peber
  • 30 g smør til stegning
  • Pynt:
  • dildkviste og citronbåde
  • Remouladesauce:
  • 1 gulerod
  • 1 dl blomkålsbuketter
  • 1 syltet drueagurk
  • 1-2 spsk. kapers
  • 2 dl god mayonnaise f.eks. Hellmanns
  • 2 dl ymer el. skyr
  • evt. lidt karry el. gurkemeje
  • Rysteribs:
  • 100 g ribs
  • ½ dl sukker
  • Tilbehør:
  • nye kogte kartofler og kogte kvarte spidskål

  1. Vend rødspætterne i sammenpisketæg og mælk ogderefter i rugmel krydretmed salt og peber.
  2. Smelt smørret på en sliplet-pande, til det er afbrusetog gyldent. Steg rødspætterne,til de er gennemstegte,ca. 5 min. på hverside. Pynt med dildkviste ogcitronbåde ved servering.
  3. Kog guleroden ca. 15 min.i letsaltet vand, til den ermør. Kog små blomkålsbukettermed de sidste 2-3min. af kogetiden. Skær denafkølede gulerod i megetsmå tern. Hak blomkålengroft. Skær drueagurkeni meget små tern. Blanddrueagurk, gulerod ogblomkål i mayonnaisen. Hakkapersene groft, og venddem i. Rør mayonnaise medymer, og smag evt. til medkarry samt salt og peber.
  4. Kom skyllede ribs ogsukker i en skål, og ryst detsammen. Server fisken medkartofler, spidskål, remouladesauceog rysteribs.